ΚΟΥΡΕΜΑ

Φοβερό κόλπο: Ο τρόπος για να μάθεις αν σου ταιριάζουν τα κοντά μαλλιά πριν τα κόψεις

Διανύοντας την περίοδο του bob haircut, είναι σύνηθες το ερώτημα κάθε γυναίκας πριν το αποφασίσει: ''Θα μου πηγαίνουν τα κοντά μαλλιά;'' Προφανώς αυτή η ερώτηση δεν μπορεί να έχει απόλυτη και ξεκάθαρη απάντηση, αφού αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις ότι το αποτέλεσμα θα σου ταιριάζει ή όχι.

Ωστόσο, αν ανήκεις σε αυτές που δεν τολμούν αν δεν είναι σίγουρες και ακόμα περιμένεις τον τρόπο για να μάθεις αν θα σου πηγαίνουν τα κοντά μαλλιά θέλω να σου πω ότι τον βρήκα.

Πρόκειται για μία μέθοδο που ονομάζεται ”The 2.25″ Rule” και είναι ανακάλυψη του διάσημου Βρετανού hair stylist, John Frieda. Για να την εφαρμόσεις δεν χρειάζεσαι ειδικές γνώσεις ή κάτι περισσότερο. Ένας χάρακας κι ένα μολύβι είναι αρκετά για να σου δώσουν την απάντηση που θες.

 

How to:

Τοποθέτησε κάτω από το πηγούνι σου ένα μολύβι οριζόντια και στη συνέχεια, πάρε το χάρακα και βάλ’ τον κάτω από το αυτί σου κατακόρυφα. Το μολύβι και ο χάρακας πρέπει να σχηματίζουν γωνία 90°.

Μέτρα την απόσταση από το κάτω μέρος του λοβού ως το σημείο που τέμνεται ο χάρακας με το μολύβι. Αν το μήκος είναι μικρότερο από 2,25 ίντσες (5,7 εκατοστά δηλαδή), τότε το πρόσωπό σου είναι ιδανικό για κοντά μαλλιά. Αν είναι μεγαλύτερο το μήκος, τότε μάλλον δεν θα σε κολακεύσει ιδιαίτερα ένα κοντό κούρεμα.

 

H Michelle Williams και η Liv Tayler είναι ξεκάθαρα παραδείγματα για να καταλάβεις πώς ακριβώς λειτουργεί ο μαγικός κανόνας.

Φυσικά, αν είσαι ήδη έτοιμη για ένα κοντό κούρεμα τότε δεν χρειάζεται να το ξανασκεφτείς, ακόμα κι αν ο κανόνας σου λέει να μην το κάνεις. Μία δοκιμή δεν βλάπτει! Εξάλλου μπορεί να είσαι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Photo credits: brightside.me