ΚΟΥΡΕΜΑ

Αυτό είναι επίσημα το πιο hot κούρεμα της σεζόν

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να σε πείσω για την κυριαρχία του καρέ τώρα τελευταία. Κοντό ή πιο μακρύ, σε ίσια ή σγουρά μαλλιά, το καρέ έχει αγαπηθεί όσο κανένα άλλο κούρεμα τα 2 τελευταία χρόνια και φαίνεται ότι συνεχίζει την πορεία του, ίσως με κάποιες παραλλαγές.

Μία από αυτές είναι και το blunt bob, το καρέ δηλαδή που το μήκος του μπροστά είναι ελάχιστα πιο μακρύ απ’ ότι στο πίσω μέρος (κονταίνει σταδιακά). Η Kim Kardashian φυσικά και το δοκίμασε και μαζί της πολλές ακόμα διάσημα και μη κορίτσια.

Γιατί όμως αυτή η εκδοχή του καρέ έχει ξεκινήσεις να κυριαρχεί τις προτιμήσεις; Η αλήθεια βρίσκεται στην ιδιότητα που έχει να προσαρμόζεται σε κάθε στυλ αλλά και να κολακεύει τα περισσότερα γυναικεία πρόσωπα. Την ίδια στιγμή που μπορεί να θεωρήσεις ένα blunt bob κομψό μπορείς να του δώσεις ένα πιο rock ύφος ίσως κουρεύοντας λίγο τα μήκη του.

Είναι εξίσου στιλάτο σε ξανθά ή καστανά μαλλιά, σε ίσια ή σγουρά. Ανάλογα πάντα το μήκος που θα επιλέξεις και τον φυσικό τύπο των μαλλιών σου, αυτό το haircut θα κάνει εύκολο ή όχι το styling. Σε περίπτωση που έχεις ίσια φυσικά μαλλιά, τότε αν το μήκος που θα επιλέξεις είναι αυτό που ακουμπά στον ώμο, τότε θα πρέπει να τα βάλεις με τις άκρες που γυρίζουν. Αν πάλι είναι σπαστά ή σγουρά, τότε μάλλον τα πράγματα είναι πιο εύκολα για σένα.

Ένα ακόμη ζήτημα που ίσως αντιμετωπίσεις είναι ο όγκος. Αν τα μαλλιά σου είναι πυκνά και η τρίχα σου χοντρή τότε μάλλον θα πρέπει να ζητήσεις από τον κομμωτή σου να σου τα αραιώσει λίγο.

Ένας επιπλέον λόγος που θα σε πείσει να κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο, είναι ότι αυτό το καρέ μπορεί να κάνει το πρόσωπό σου να δείχνει πιο αδύνατο. Φυσικά χρειάζεται να βρεις το κατάλληλο μήκος κι εδώ ζητάς τη βοήθεια του ειδικού. Αν για παράδειγμα το πρόσωπό σου είναι οβάλ τότε στρέψου προς ένα πιο μακρύ μήκος. Αν πάλι το πρόσωπό σου είναι μακρύ, τότε το μπροστινό μήκος καλό είναι να φτάνει στο ύψος που τελειώνει το σαγόνι σου.

Μην το σκέφτεσαι! Τόλμησε ένα καρέ και αν τόσο πολύ πια το μετανιώσεις θα μάθεις εδώ πως να μακρύνεις πιο γρήγορα τα μαλλιά σου. 

Blunt bob hair για να πάρεις έμπνευση: