BEAUTY EXPERT

Ο Νικόλας Βιλλιώτης μας μιλά για τις hot τάσεις στο χρώμα των μαλλιών για την άνοιξη

Μία βόλτα στο κομμωτήριο την άνοιξη επιβάλλεται. Γιατί όταν έχεις ωραία μαλλιά, τότε όλα είναι καλύτερα και το χρώμα που θα επιλέξεις μπορεί να προσφέρει πολλά στην ψυχολογία αλλά και στο προσωπικό σου στιλ. Ποιες είναι όμως οι επιλογές σου για αυτή την άνοιξη; Τι πρέπει να ξέρεις για τα haircolor trends και τις τεχνικές που όλο και πληθαίνουν, πριν καταλήξεις στο χρώμα που θα σε συνοδεύσει όλο το καλοκαίρι;

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι έχεις ήδη καταλάβει ότι γενικότερα υπάρχει έντονα η τάση προς τη φυσικότητα. Το να έχει βγει η ρίζα στο μαλλί παύει να είναι πρόβλημα σε πολλές περιπτώσεις, ενώ το ζεστό καστανό είναι μέσα στις επιλογές. Από την άλλη, οι παστέλ αποχρώσεις και το strawberry blonde έρχονται να κάνουν το παιχνίδι των χρωμάτων πιο ενδιαφέρον.

Για να μπορώ όμως να είμαι πιο σαφής και να σου δώσω να καταλάβεις ακριβώς τα trends δεν θα μπορούσα παρά να απευθυνθώ στον ειδικό. Κι αυτός στην προκειμένη δεν είναι άλλος από τον hair colorist Νικόλα Βιλλιώτη. Είναι ο άνθρωπος που οι γυναίκες εμπιστεύονται τα μαλλιά τους για πολλά χρόνια και είναι υπεύθυνος για πολλά χρώματα Ελληνίδων celebrities που ζηλεύεις και φυσικά ο κατάλληλος για να σου δώσει τη σωστή κατεύθυνση και να σε ενημερώσει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν κάτσεις στην καρέκλα του κομμωτηρίου.

Οι τεχνικές

Αν είσαι από τα κορίτσια που ασχολούνται πολύ με τα μαλλιά τους τότε δεν μπορεί να μην έχει πάρει το αυτί σου το ”painting” και το ”balayage”. Και οι δύο τεχνικές σε βοηθούν να κάνεις μία αλλαγή στην απόχρωση των μαλλιών σου που ωστόσο είναι πολύ κοντά στο φυσικό σου.

Painting

 

 

Πρόκειται για μία τεχνική βαφής για σένα που έχεις βαρεθεί το μονότονο χρώμα στα μαλλιά. Είναι ο τρόπος να δώσεις μία διαβάθμιση στο χρώμα των μαλλιών, δίνοντάς τους λίγο πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Αυτό σημαίνει ότι κρατάς το φυσικό χρώμα των μαλλιών και απλά το φωτίζεις με highlights.

Balayage

 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

 

Μία λέξη που θα ακούσεις και θα διαβάσεις σε οτιδήποτε αφορά στα μαλλιά και το χρώμα τους. Για να μου δώσει να καταλάβω την ακριβή έννοια αυτής της τεχνικής ο Νικόλας μου ανέφερε την Gisele, ένα κλασσικό παράδειγμα της τεχνικής αυτής που έχει αρχίσει ήδη να ”σαρώνει” (αυτή είναι η μετάφραση του όρου κιόλας) και το καλοκαίρι θα απογειωθεί. Είναι αυτό ακριβώς που θες από τα μαλλιά σου, ένα φυσικό ξάνοιγμα που μοιάζει σα να το έχει κάνει ο καλοκαιρινός ήλιος. Εδώ όλη η μαγεία κρύβεται στο να βρει ο ειδικός τη σωστή απόχρωση, αυτή που θα φαίνεται τελείως φυσική αλλά και στα σημεία που θα την τοποθετήσει. Το ζητούμενο είναι τα μαλλιά να φαίνονται ότι έχουν πάρει αυτό το χρυσόξανθο χρώμα που βλέπεις στις φωτογραφίες από τις τελευταίες μέρες των καλοκαιρινών διακοπών.

Η διαφορά το painting και του balayage; Εύλογη απορία. Το painting έχει να κάνει με τη βαφή και στο πάνω μέρος των μαλλιών και στο κάτω, ενώ το balayage είναι ένα πέρασμα χρώματος στην επιφάνεια των μαλλιών που τους δίνει φως και το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό.

Αποχρώσεις

Tiger Eye

 

 

Για τα καστανά μαλλιά που δε θέλουν να γίνουν τελείως ξανθά αλλά δεν μπορούν να αποχωριστούν τις φωτεινές αποχρώσεις, το tiger eye είναι η σωστή επιλογή. Ειδικά για τις Ελληνίδες, αυτή η απόχρωση είναι ιδανική. Το χρώμα των μαλλιών έχει να κάνει και με την επιδερμίδα, όπως μου είπε ο Νικόλας και τα μεσογειακά κορίτσια χρειάζονται πιο ζεστές αποχρώσεις. Μετά το bronze, το gold και το caramel, το tiger eye είναι το χρώμα που θα κάνει το καστανό να μην είναι πια ένα βαρετό χρώμα.

Stawberry Blonde

 

 

Εσύ που θες να στραφείς προς τις πιο κοκκινωπές και πορτοκαλί αποχρώσεις, έχεις μία πολύ δυνατή τάση να δοκιμάσεις. Το strawberry blonde είναι εδώ για να σε κάνει να λάμψεις, μία χάλκινη-ροζ απόχρωση στα μαλλιά σου που σύμφωνα με τον Νικόλα ταιριάζει πολύ στις ανοιχτές επιδερμίδες. Ουσιαστικά εδώ μιλάμε για μαλλιά που έχουν βάση το κόκκινο, στην πιο ανοιχτή του απόχρωση και ξανθά highlights. Όπου και να το κατατάξεις, το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα σε πείσει να το κάνεις.

Pastels

 

 

Τέλος, μία τάση που είναι ακόμα εδώ είναι οι παστέλ αποχρώσεις. Τις έχεις ήδη καλωσορίσει από πέρσι, παρά το γεγονός ότι πριν από μερικά χρόνια έβρισκες τα ροζ μαλλιά κάτι παραπάνω από εκκεντρικά. Αυτή τη σεζόν, ο Νικόλας σου προτείνει να δώσεις στα μαλλιά σου παστέλ αποχρώσεις, χωρίς όμως να τα βάψεις όλα. Παίξε με τα χρώματα και δημιούργησε το δικό σου pastel hairlook.

Αυτό που κρατάω όμως από όλα αυτά είναι ότι η κάθε γυναίκα πρέπει να βρει αυτό που ζητά από την εικόνα της κι αυτό είναι που θα την κάνει ξεχωριστή. Και επειδή τα μαλλιά είναι μεγάλο κεφάλαιο της εξωτερικής εμφάνισης αλλά και της γυναικείας ψυχολογίας, ο στόχος είναι όχι να ακολουθήσεις τις τάσεις αλλά να καταφέρεις να νιώσεις άνετα με αυτές, να είσαι ο εαυτός σου, είτε αυτό είναι έχοντας ένα ζεστό και φωτεινό ξανθό, είτε έχοντας ένα ουράνιο τόξο στο κεφάλι σου.