ΜΑΛΛΙΑ

Ηλεκτρίζονται τα μαλλιά σου; Πώς θα το καταπολεμήσεις

Αυτές τις μέρες που το σκουφάκι δεν είναι απλά ένα ακόμα αξεσουάρ για ένα ακόμα πιο stylish outfit, παρατήρησα ότι τα μαλλιά μου ηλεκτρίζονται πολύ κι έτσι έψαξα να βρω τι φταίει για να μπορέσω να το αντιμετωπίσω.

Ανακάλυψα λοιπόν, ότι τα ηλεκτρισμένα μαλλιά ναι μεν είναι αποτέλεσμα της επαφής  με τα μάλλινα σκουφιά και τα κασκόλ, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος, ούτε ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό. Ο στατικός ηλεκτρισμός της τρίχας οφείλεται κυρίως στην ξηρότητα, η οποία τους χειμερινούς μήνες είναι σύνηθες φαινόμενο.

Το κρύο μειώνει τα επίπεδα της υγρασίας στην τρίχα με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ξηρή και να γεμίζει με θετικά φορτισμένα ηλεκτρόνια. Επομένως, αυτά τα ηλεκτρόνια, λόγω του κοινού τους θετικού φορτίου θα αρχίσουν να απωθούνται μεταξύ τους κι έτσι τα μαλλιά ηλεκτρίζονται. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την επαφή των μαλλιών σου με τα μάλλινα, χειμερινά σου ρούχα.

Αφού έμαθα το λόγω που τα μαλλιά μου ηλεκτρίζονται και οι τρίχες πετάνε ενοχλητικά, κατάλαβα ότι ο βασικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η ενυδάτωση. Αφού η ξηρότητα είναι η βασική αιτία του ηλεκτρισμού, τότε το αντίδοτο είναι να τα ενυδατώσεις αρκετά ώστε να επανέλθει η υγρασία στα φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό φυσικά μπορεί να γίνει με ένα σωρό τρόπους που εξαρτώνται από τον τύπο των μαλλιών σου.

Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες σου πρέπει να χρησιμοποιείς και αντίστοιχα προϊόντα για τα μαλλιά. Ξεκίνα με το σαμπουάν και το conditioner και φυσικά μην αμελείς μία ενυδατική μάσκα μαλλιών, 1-2 φορές την εβδομάδα. Για ακόμα πιο εντατική ενυδάτωση τα leave-in conditioners, τα anti-frizz sprays καθώς και τα λαδάκια είναι ό,τι χρειάζονται τα μαλλιά σου για να παραμείνουν λαμπερά και λεία και το χειμώνα.

Kérastase Discipline Fluidissime – Spray κατά του φριζαρίσματος

Moroccanoil Smoothing Lotion – Κρέμα λείανσης και προστασίας από το φριζάρισμα

L’Oreal Professionnel Mythic Oil – Λάδι για θρέψη, λάμψη και πειθαρχία των μαλλιών

Schwarzkopf Professional BC Color Freeze Spray – Conditioner που δεν ξεβγάζεται

Saryna Key Damage Repair Treatment Shea Butter –  εξειδικευμένη θεραπεία μαλλιών για θρέψη