ΜΑΛΛΙΑ

Η DIY συνταγή της εβδομάδας: Η πιο θρεπτική μάσκα μαλλιών με μπανάνα

iStock

Ο Χειμώνας εκτός από την επιδερμίδα, ταλαιπωρεί και τα μαλλιά μας. Ο αέρας, το κρύο και η ελλιπής περιποίηση τα φθείρουν, τα κάνουν πιο εύθραυστα και λιγότερο λαμπερά. Αυτή την Κυριακή, λοιπόν, στο πλαίσιο και του Self-Care αφιερώματός μας, θα κάνουμε το beaute μας και πιο συγκεκριμένα μία μάσκα μαλλιών με υλικά από την κουζίνα μας.

Παρακάτω θα βρεις μία super φυσική μάσκα με μπανάνα που θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη στα μαλλιά σου. Τι λες;

Για να φτιάξεις τη μάσκα θα χρειαστείς:

1 ώριμο αβοκάντο

1 ώριμη μπανάνα

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (Αν έχεις λεπτά μαλλιά βάλε λιγότερη ποσότητα, περίπου μία κουταλιά)

Η προετοιμασία θα σου πάρει μόλις μερικά λεπτά:

Με τη βοήθεια του μίξερ πολτοποίησε την μπανάνα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη πάστα και ρίξε τη σε ένα καθαρό μπολ. Κάνε το ίδιο και με το αβοκάντο. Σε ένα μεγαλύτερο καθαρό μπολ ανακάτεψε τα δύο υλικά (μπανάνα και αβοκάντο) με το λάδι καρύδας μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή. Η μάσκα είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσεις!

Χρήση:

Άπλωσέ τη μάσκα με τα χέρια σου πάνω στα μαλλιά σου (από τις ρίζες έως τις άκρες) και άφησέ τη για 20-30 λεπτά. Για να μην λερωθείς μπορείς να φορέσεις σκουφάκι μπάνιου. Στο τέλος λούσου με το σαμπουάν σου ως συνήθως.

Τα οφέλη:

Τα οφέλη της μπανάνας δεν περιορίζονται μόνο στην διατροφή (aka έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6, βιταμίνη C, κάλιο, μαγνήσιο κλπ) αλλά και στα μαλλιά μαζί και στο τριχωτό της κεφαλής. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά τους, οι μπανάνες ενυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής και μ’ αυτόν τον τρόπο προλαμβάνουν και δρουν κατά της πιτυρίδας και της αφυδάτωσης. Ακόμη, είναι πλούσιες σε κάλιο, φυσικά έλαια, υδατάνθρακες και βιταμίνες, που βοηθούν στην απαλότητα των μαλλιών και προστατεύουν τη φυσική τους ελαστικότητα, αφήνοντας τα μαλλιά ακόμη πιο λαμπερά.

Ακόμη με τον ίδιο τρόπο που το αβοκάντο ωφελεί το σώμα μας, ωφελεί και τα μαλλιά μας βοηθώντας στην αποκατάσταση των ξηρών, εύθραυστων ή κατεστραμμένων μαλλιών.