ΜΑΛΛΙΑ

Πώς θα βάλεις στα μαλλιά σου τα πιο καλοκαιρινά αξεσουάρ

Φέτος το καλοκαίρι το hairstyle είναι απόλαυση. Ακόμα και για μένα, που δεν ασχολούμαι άπειρες ώρες με τα μαλλιά μου, τα trends του καλοκαιριού με έχουν κάνει να θέλω να παίζω με τα διάφορα χτενίσματα. Braids, updos, buns και ponytails έχουν ένα διασκεδαστικό χαρακτήρα αυτή τη σεζόν που προσωπικά τουλάχιστον μου φτιάχνει τη διάθεση.

Μία από τις αγαπημένες μου τάσεις όμως είναι τα accessorized hair, αυτά που είδες στα catwalks διάσημων οίκων, όπως του Valentino. Δεν μπορούσα, λοιπόν, παρά να ψάξω να βρω τις καλοκαιρινές εκδοχές αυτής της τάσης και με τη βοήθεια του hairstylist Δημήτρη Στράτου, είμαι σε θέση να σου τις παρουσιάσω.

Δεν χρειάζεται καμία μαεστρία, μόνο λίγη φαντασία και θα μεταμορφώσεις ένα απλό hairstyle, χαρίζοντάς του ένα άκρως καλοκαιρινό mood.

Έτσι, λοιπόν, έκανα μία βόλτα από τα My Lifelikes και συγκέντρωσα αξεσουάρ που μυρίζουν θάλασσα. Κοχύλια, αχιβάδες και φοίνικες πλέκονται στις πλεξίδες ή απλά στολίζουν το top bun. Έπειτα, φώναξα τον Δημήτρη Στράτο και μαζί κάναμε 2 απλά αλλά εξαιρετικά καλοκαιρινά hairstyles.

Summer top bun

Ο πιο stylish και παιχνιδιάρικος τρόπος να αναβαθμίσεις το απλό top bun σου. Κάνεις απλά έναν κότσο ψηλά στο κεφάλι σου, χωρίς να σε νοιάζει αν θα ξεφύγουν μερικά τριχάκια και περνάς γύρω από το λαστιχάκι που τον έχεις στερώσει ένα bangle, όπως αυτά από τα My Lifelikes. Στη δική μου περίπτωση, επειδή το ένα δεν ήταν αρκετό για να καλύψει όλη τη διάμετρο του bun, ο Δημήτρης χρησιμοποίησε δύο bangles. Φυσικά μπορείς να το κάνεις και με ένα, αν γυρνάει γύρω από το δικό σου.

Αν όμως θες μία πιο κομψή εκδοχή, μπορείς απλά να αλλάξεις bangle.

Σε αυτή την περίπτωση το άνοιγμα του bangle είναι στο πίσω μέρος.

Summer braid

Η απόδειξη ότι μπορείς να μεταμορφωθείς σε γοργόνα που έχει και braid. Εδώ ο Δημήτρης μου έκανε μία εξωτερική γαλλική κοτσίδα και στερέωσε δαχτυλίδια με καλοκαιρινά σύμβολα. Έτσι το απλό braided hairstyle πήρε πιο καλοκαιρινές διαστάσεις. Όπου κι αν σε βρει αυτό το καλοκαίρι, σίγουρα θα βρεις την ευκαιρία να κάνεις ένα τέτοιο hairstyle.

Κι επειδή το καλοκαίρι είναι πολλές οι περιπτώσεις που πρέπει να παρευρεθείς σε γάμους και βαφτίσια, τέτοιες προσθήκες κι εναλλακτικές στα χτενίσματα που μπορείς να κάνεις και μόνη σου είναι ό, τι χρειάζεσαι. Δροσερά και κομψά είναι έτοιμα να συνοδεύσουν το μακρύ, αέρινο φόρεμα.

 

Makeup: Δημήτρης Στράτος

Ακολούθησε τον Δημήτρη Στράτο στο Facebook, το Instagram και το κανάλι του στο Youtube.

Τα κοσμήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη φωτογράφιση μπορείς να βρεις στο mylifelikes.gr

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson