ΜΑΛΛΙΑ

Μάθε γιατί γκριζάρουν τα μαλλιά σου κι αντιμετώπισέ το

Ποιος δεν θυμάται την εμφάνιση της πρώτης γκρίζας τρίχας; Συνήθως βιώνεται ως το πρώτο κι ορατό σημάδι γήρανσης, που ενεργοποιείται αμετάκλητα κι είναι τόσο πιο δυσβάσταχτο όσο πιο νέοι είμαστε. Επιπλέον, το γκριζάρισμα εκτός ότι προβληματίζει και επηρεάζει την ψυχοσύνθεσή μας, αλλάζει με κάποιο τρόπο και την εσωτερική δομή της τρίχας. Κι έτσι αυτή γίνεται επιρρεπής στο φριζάρισμα, εύθραυστη και πιο απείθαρχη.

Ας πάρουμε την ιστορία όμως από την αρχή για να την κατανοήσουμε και καλύτερα. Το γκριζάρισμα της τρίχας είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Οι πρώτες γκρίζες τρίχες εμφανίζονται συνήθως στην ηλικία των 30. Πολύ νωρίς θα μου πεις, αλλά συγγνώμη που θα σε απογοητεύσω, καθώς σύμφωνα με επιστήμονες η τάση αυτή δείχνει να εμφανίζεται όλο και νωρίτερα(!). Κι οι ίδιοι είναι αυτοί που εξηγούν ότι από άποψη φυσιολογίας, δύο διεργασίες εξηγούν αυτό το βιαστικό το γκριζάρισμα. Πρώτον υπάρχει έλλειψη χρωστικών ουσιών. Πιο απλά, η σύνθεση των χρωστικών της μελανίνης και η μεταφορά τους στην τρίχα είναι λιγότερο αποτελεσματική. Δεύτερον, οι υπάρχουσες χρωστικές αποχρωματίζονται. Αυτές οι διεργασίες δηλαδή επιδεινώνονται από το στρες, το κάπνισμα και τις ακτίνες UV.

 

Μέχρι σήμερα, επικρατούσε η εντύπωση ότι η βαφή ήταν η μόνη επιλογή για να επαναφέρουμε τη νεανικότητα των μαλλιών (αν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο). Στο μεταξύ, πολλές φορές αυτή η λύση δεν είναι ικανοποιητική για όλους. Κι εδώ, έρχεται η Phyto Paris, ένα υπέροχο hair brand, που νομίζω πως κάπως τέλεια πετυχαίνει το αδύνατο. Και δεν είναι ένα διαφημιστικό κείμενο αυτό, αλλά μια πραγματικότητα. Μόλις κυκλοφόρησε από τη Phyto η αγωγή μαλλιών που επαναχρωματίζει τα γκρίζα στις ρίζες, έτσι απλά (χωρίς χρωστικές).

A post shared by Phyto Paris (@phytoparis) on

 

Πρωτοπόρα στην κατανόηση της γήρανσης των μαλλιών, τα εργαστήρια Phytosolba υιοθέτησαν μια εντελώς πρωτοφανή επιστημονική προσέγγιση για να εντοπίσουν τα πιο αποτελεσματικά μόρια για την καταπολέμησή της. Συγκεκριμένα, για 6 ολόκληρα χρόνια, εκπόνησαν έρευνες σε στενή συνεργασία με, μεταξύ άλλων, δημόσια ερευνητικά ινστιτούτα της Γαλλίας και με το νοσοκομείο στο Παρίσι, που εξειδικεύεται στο δέρμα και στα μαλλιά και πέτυχαν κάτι που κανείς άλλος δεν είχε πετύχει στο παρελθόν: ανακάλυψαν το πιο αποτελεσματικό μόριο, που καταπολεμά το γκριζάρισμα της τρίχας.

A post shared by PHYTO Paris (@phytoportugal) on

 

Δε θα σε βάλω τελείως στη βιολογία της επιτυχημένης σύνθεσης του υπερπροϊόντος Phyto Re 30, αλλά θέλω μόνο να ξέρεις ότι αυτός ο ορός είναι ό,τι πιο επαναστατικό έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια στην beauty διαδρομή μου. Χάρη στη μαγική του σύνθεση με το πεπτίδιο που κάνει θαύματα συν τη μοβ τουλίπα που περιέχει κι ανακτά τη δύναμη, αλλά κι απαλότητα της τρίχας, αυτός ο ορός μαλλιών γίνεται must-have για να αποφύγεις άλλο γκριζάρισμα (τουλάχιστον πριν την ώρα σου).

A post shared by PHYTO Paris (@phytoportugal) on

 

Χειροκρότημα στο εύχρηστο φιαλίδιο ψεκασμού με ντισπένσερ, που μπορείς να εφαρμόσεις πανεύκολα τη σωστή ποσότητα προϊόντος στα μαλλιά. 8 πιέσεις για κάθε χρήση. Η υφή είναι σούπερ απαλή, χωρίς σιλικόνη και μη λιπαρή. Κι είναι ιδανική για σένα, αλλά και για εκείνον! Στα καλύτερα να προστεθεί και το υπέροχο κι αναζωογονητικό του άρωμα με νότες εσπεριδοειδών, που τις διαδέχεται ένα πιο πράσινο άρωμα γαριφάλου και μήλου.

A post shared by Phyto Hellas (@phyto_hellas) on

 

πι.ες: Ο επαναστατικός ορός Phyto Re 30 είναι μια αλλιώτικη και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα «αντιρυτιδική» περιποίηση της τρίχας, που θα πρέπει να αποτελεί μέρος της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών, με την πρώτη εμφάνιση των γκρίζων τριχών. Χρησιμοποιείται ως κρέμα ημέρας καθημερινά, πρωί ή βράδυ σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά.

εις το επανιδείν