MAKEUP

#Unicornbeauty: Αποκλειστικά για beauty addicts

Μέχρι πριν λίγο καιρό πιστεύαμε πως οι μονόκεροι ήταν πλάσματα που υπήρχαν στη φαντασία μας, τα παιδικά παραμύθια και τις ταινίες. Οι τελευταίες μελέτες και αρχαιολογικές ανασκαφές έδειξαν πως κάποτε (για να είμαι πιο ακριβής την προϊστορική εποχή) μονόκεροι και άνθρωποι συνυπήρχαν στο ίδιο περιβάλλον. Για να μην παρεξηγηθώ βέβαια, οι μονόκεροι εκείνοι -για το ιστορικό της αναφοράς, η επιστημονική ονομασία του ζώου είναι Elasmotherium- δεν είχαν καμία σχέση με τους μονόκερους των παραμυθιών που εσύ και εγώ φανταζόμαστε στο πρώτο άκουσμα της λέξης.

Σήμερα, οι μόνοκεροι (aka unicorns) ξεπηδούν από τα παραμύθια και τον κόσμο των παιδιών και αποκτούν διαστάσεις μανίας κι αυτό είναι κάτι που -δεν το λέω μόνο εγώ- αλλά επιβεβαιώνει ακόμη και η Google. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στατιστικά, από το 2012 υπάρχει μια σταθερή άνοδος στην αναζήτηση της λέξης “unicorns”, η οποία απογειώθηκε όταν τον Απρίλιο γνωστή αλυσίδα καφέ  κυκλοφόρησε το Unicorn Frappuccino.

 

Τα unicorns εκτός από λούτρινα, γίνονται σύμβολα, τραγούδια, τυπώματα σε T-shirts και jackets, διακοσμητικά χώρου, πιτζάμες, cupcakes, ταπετσαρίες τοίχων, θήκες κινητών, φουσκωτά (το καλοκαίρι), ακόμη και είδος καφέ (!) αποτελώντας πηγή έμπνευσης. Και ο beauty κοσμός φυ-σι-κα, δεν θα μπορούσε  να εξαιρεθεί από τη unicorn mania. Ειδικά το τελευταίο διάστημα-  όπου τα social media παίρνουν φωτιά- ολοένα και περισσότερα κορίτσια βάφουν τα μαλλιά και τα νύχια τους σε unicorn αποχρώσεις, ενώ με μία γρήγορη αναζήτηση στο Youtube θα βρεις πολλά unicorn makeup tutorials. Κι όλα αυτά είναι μάλλον(;) μόνο η  αρχή!

 

Κάπως έτσι, λοιπόν, αρκετά beauty brands (που θα βρεις αποκλειστικά στα Sephora) αποφάσισαν να μεταφέρουν λίγη από τη λάμψη και μαγεία των unicorns στον κόσμο του μακιγιάζ και εμείς είμαστε εδώ για να σου δείξουμε τον τρόπο (aka προϊόντα που θα σε φέρουν πιο κοντά στο unicorn beauty όνειρο ή αλλιώς καλλυντικά για ένα holographic makeup!

 

Melted Matte, Too Faced  στην απόχρωση Unicorn: Αν λατρεύεις τα ματ υγρά κραγιόν αλλά και τα έντονα χρώματα στα χείλη,τότε μόλις βρήκες την πιο unicorn (κυριολεκτικά) απόχρωση για ακαταμάχητα αισθησιακά χείλη με πλούσιο χρώμα!

Unicorn Essence, Farsali: Πρωτοποριακός ορός διπλής δράσης με βάση το νερό και τέσσερα εκχυλίσματα φρούτων, πλούσιων σε αντιοξειδωτικά που ενυδατώνει και προστατεύει την επιδερμίδα από τη φθορά των ελεύθερων ριζών, ενώ παράλληλα δημιουργεί λεία βάση για ένα μακιγιάζ που διαρκεί περισσότερο. 

Paperlight Cream Eye Color, Shiseido, στην απόχρωση Asagi Blue: Αν βαρέθηκες τις κλασικές σκιές ματιών, η νέα κρεμώδης σκιά της Shiseido  μετατρέπεται από κρέμα σε πούδρα, αφήνοντας ένα διαφανές ματ φινίρισμα.  Έχει βελούδινη υφή (αρκεί να σκεφτείς οτι είναι εμπνευσμένη από  το παραδοσιακό ιαπωνικό χαρτί Washi) , έχει αδιάβροχη και ενυδατική σύνθεση ενώ παράλληλα δεν μουτζουρώνει. Μπορείς να την απλώσεις στα μάτια σου με το δάχτυλό σου ή και με πινέλο.

Vernis à Ongles, OPI, στην απόχρωση Princesses Rule!: Με τέλεια σύνθεση (που θα κάνει το μανικιούρ σου να διαρκεί περισσότερο), και αξεπέραστη λάμψη, η συγκεκριμένη απόχρωση της OPI θα σου χαρίσει το πιο τέλειο unicorn mani!

 

Glow Crème, Erborian: Η κρέμα προσώπου που εκτός από την ενυδάτωση και την κάλυψη των όποιων ατελειών, θα φωτίσει την επιδερμίδα σου, με μία κίνηση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις μία λεπτή στρώση στο πρόσωπό σου και είσαι έτοιμη!

Alchemist Holographic Palette, Kat Von D: Μία μοναδική παλέτα με 4 σκιές σε θεϊκές αποχρώσεις που θυμίζουν ολόγραμμα: πράσινο σμαραγδί, μπλε του ζαφειριού, μοβ του αμέθυστου και ροζ οπάλ. Χάρη στις μικροσκοπικές πέρλες που περιέχουν στη σύνθεσή τους, αντανακλούν το φως, φωτίζοντας το βλέμμα σας από κάθε οπτική γωνία.  Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις στα ζυγωματικά, τα μάτια, τη μύτη, ακόμη και τα χείλη.

Shimmering Skin Perfector Enlumineur poudre, Becca στην απόχρωση Prismatic Amethyst : Μια κρεμώδης αλλά παράλληλα συμπαγής πούδρα που φωτίζει την επιδερμίδα, χαρίζοντάς της βελούδινο φινίρισμα και διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση. Μπορείς να την απλώσεις  σε όλο το πρόσωπο ή σε στοχευμένες περιοχές όπως τα μάγουλα, τα φρύδια και η γέφυρα της μύτης.

Heavy Metal Glitter Eyeliner, Urban Decay, στην απόχρωση AMP: Δώσε μία unicorn λάμψη στο βλέμμα σου με το eyeliner Heavy Metal Glitter της Urban Decay. Με την άκρη του πινέλου μπορείς να δημιουργήσεις μία λεπτή γραμμή (αν θέλεις ένα διακριτικό αποτέλεσμα) η πιο παχιά (αν θέλεις να κλέψεις τις εντυπώσεις). Για ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα, μπορείς να το συνδυάσεις με ένα μολύβι ματιών.

Βάλε να παίζει δυνατά: