ΞΥΡΙΣΜΑ

5 λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεις τα πόδια σου

Αν δεν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που κάνουν αποτρίχωση με κερί ή laser, τότε το ξύρισμα είναι μέσα στα must do της εβδομαδιαίας beauty ρουτίνας σου, πόσο μάλλον τώρα που τα αέρινα και πιο ανάλαφρα ρούχα παίρνουν ψηλά τη θέση τους στην ντουλάπα μας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη μερικά λάθη που συνεχίζεις να κάνεις όταν ξυρίζεις τα πόδια σου.

-Δεν αφήνεις το χρόνο να κυλήσει

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και το ξύρισμά σου. Συνδύασέ το με τη ρουτίνα του μπάνιου σου. Το μυστικό εδώ είναι να αφήσεις το ξύρισμα για το τέλος, μιας και το χλιαρό νερό ανοίγει τους πόρους της επιδερμίδας σου με αποτέλεσμα α) οι τρίχες των ποδιών σου να γίνονται πιο μαλακές και β) να βγαίνουν μέχρι και οι πιο μικρές (και ίσως γυρισμένες) τριχούλες στην επιφάνεια .

-Χρησιμοποιείς παλιό ξυραφάκι

Αν δεν θυμάσαι από πότε έχεις να αλλάξεις το ξυραφάκι/ λεπίδες που έχεις στο μπάνιο σου, τότε αυτή είναι η καταλληλότερη αφορμή για να το αλλάξεις (επιτέλους!), πόσο μάλλον αν δεις σκουριά στις λεπίδες ή απλά καταλάβεις πως πλέον δε γλιστρούν στην επιδερμίδα των ποδιών σου. Κι αυτό γιατί στις λεπίδες συσσωρεύονται βακτήρια και υπολείμματα προϊόντων που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς ακόμη και μόλυνση.

-Δεν απλώνεις κρέμα/αφρό/τζελ ξυρίσματος

Μπορεί να βιάζεσαι αλλά πραγματικά αν δεν χρησιμοποιείς αρκετή ποσότητα κρέμας/ αφρού ή τζελ πριν το ξύρισμα των ποδιών σου, για να μαλακώσουν οι τρίχες και να δημιουργήσεις μία λεία επιφάνεια, αυξάνεις τις πιθανότητες να κοπείς με το ξυραφάκι. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ξέχνα το ξύρισμα σε στεγνή επιδερμίδα.

-Κάνεις άγαρμπες κινήσεις

Δείξε αγάπη γενικά και στα πόδια σου ιδιαίτερα. Απόφυγε τις άγαρμπες ή επιθετικές κινήσεις με το ξυραφάκι και σταμάτα να ασκείς άθελά σου μεγάλη πίεση. Ξεκίνα να ξυρίζεις τα πόδια σου απαλά, προς τα κάτω, κατά την φορά που έχουν οι τρίχες.

-Επιμένεις ξανά και ξανά στο ίδιο σημείο

Ερεθισμοί, κοκκινίλες, κοψίματα: Τα σημάδια ότι μάλλον το παράκανες με το ξύρισμα σε αυτό το σημείο. Γι’ αυτό το λόγο προσπάθησε να κάνεις μικρές κινήσεις με το ξυραφάκι, ειδικά σε περιοχές όπως τα γόνατα ή το πίσω μέρος τους.