BEAUTY

Ιδανικά κουρέματα με βάση το σχήμα του προσώπου σου

Το Joytv.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike.gr, σου δείχνει ποια είναι τα ιδανικά κουρέματα ανάλογα με το σχήμα το προσώπου σου.

Είσαι τόσο παρορμητική που μόλις δεις ένα ωραίο χτένισμα ή κούρεμα στην αγαπημένη σου celebrity, τρέχεις στον κομμωτή με τη φωτογραφία της, για να το αντιγράψεις; ‘Η μήπως ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που το “φιλοσοφούν¨ λίγο παραπάνω; Η αλήθεια είναι πως αυτό που σίγουρα χρειάζεσαι και στις δύο περιπτώσεις -εκτός από καλό κομμωτή- είναι να γνωρίζεις τι ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου.

Οβάλ, στρογγυλό, τετράγωνο ή σε σχήμα καρδιάς; Καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, γι’ αυτό κι εμείς ανακαλύψαμε τα haircuts που το κολακεύουν.

Οβάλ πρόσωπο

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο, είναι πιθανό να σου ταιριάζουν τα περισσότερα haircuts. Μπορείς να κόψεις αφέλειες -αρκεί να μην έχεις πολύ μικρό μέτωπο-, να τα φιλάρεις, να παίξεις με τα μήκη, να δοκιμάσεις ένα μοντέρνο καρέ ή ακόμα κι ένα κοντό pixie haircut. Μη φοβηθείς τις ασυμμετρίες και τις φράντζες.

Στρογγυλό πρόσωπο

Σε ένα στρογγυλό πρόσωπο ταιριάζουν οι ασυμμετρίες και τα φιλαρίσματα. Επιπλέον, μπορείς να κόψεις φράντζα στο πλάι, για να δείχνει το look σου πιο περιποιημένο και σοφιστικέ. Αν πάλι, προτιμάς να κάνεις χωρίστρα στη μέση μπορείς να δοκιμάσεις τα layers στα μαλλιά σου, που θα δώσουν όγκο και στιλ στο look σου. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις ένα καρέ σε διάφορα μήκη, που θα ισορροπεί τη στρογγυλάδα του προσώπου σου.

Τετράγωνο πρόσωπο

Σε ένα πρόσωπο με γωνίες, ταιριάζουν περισσότερο οι καθαρές και ίσιες γραμμές που ισορροπούν το σύνολο. Δοκίμασε ένα bob haircut ή πρότιμησε ίσια μαλλιά με χωρίστρα στη μέση.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Βασικό χαρακτηριστικό του είναι το πιο στενό και μικρό πηγούνι. Αν λοιπόν, το πρόσωπό σου έχει σχήμα καρδιά μπορείς να δοκιμάσεις ένα καρέ με ασυμμετρίες μέχρι το ύψος του πηγουνιού. Ζήτησε στον κομμωτή σου να δώσει όγκο στο κάτω μέρος για να πέφτει το μάτι στα μαλλιά και όχι στο πηγούνι. Αν σου αρέσουν τα μακριά μαλλιά, μπορείς να ζητήσεις από τον κομμωτή σου μερικές ασυμμετρίες. Ένα pixie haircut με φράντζα γλυκαίνει ένα πρόσωπο με έντονα χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα στο Joytv.gr

Beauty and style: Τι θέλω να αγοράσω οπωσδήποτε αυτή την εβδομάδα

5 tips για να είσαι πάντα στιλάτη στις εμφανίσεις σου