ΔΕΡΜΑ

Αυτές τις κρέμες χεριών τις χρησιμοποιούμε μετά μανίας #how2

Οι κρέμες χεριών μας είναι απαραίτητες. Είναι αυτή η έξτρα φροντίδα που χρειαζόμαστε για να χουμε πάντα ενυδατωμένα κι απαλά χέρια. Όλη τη μέρα και κάθε μέρα. Δεν τις αποχωριζόμαστε. Τις έχουμε σε περίοπτη θέση στο γραφείο, στη τσάντα, αλλά και στο κομοδίνο μας. Ακόμη και στο ντουλαπάκι των αυτοκινήτων μας μπορείς να βρεις μία απ' αυτές.

Από την Έφη Ανέστη και τη Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Οι κρέμες χεριών στα αλήθεια, χρήσιμες. Διατηρούν τα πετσάκια μας μακριά και αναδεικνύουν το μανικιούρ μας άψογο. Και τελοσπάντων η σωστή φροντίδα είναι στο χέρι μας. Τώρα και στο δικό σου.

Έφη

“Η μαμά μου έλεγε πάντα ότι “η ηλικία μιας γυναίκας φαίνεται από τα χέρια της”. Τη θυμάμαι από μικρό παιδί να περνάει νωχελικά και με ευλάβεια τη μαγική κρέμα από το μπλε βαζάκι της Nivea. Την τοποθετούσε περίτεχνα δίπλα από το παλιό χρυσό πορτατίφ. Τη θυμάμαι σαν τώρα να ξαπλώνει πίσω στο μαξιλάρι και να απλώνει με αργές κινήσεις την κρέμα στα χέρια της. Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή ξεκούρασης για την ίδια. Κι ήταν ευχαρίστησή μου να απολαμβάνω την κίνησή της, αλλά και το άρωμά της. Και κάπως έτσι λάτρεψα αυτή τη διαδικασία. Κι η καθημερινή περιποίηση των χεριών μυ έχει γίνει μανία κι όχι απλά συνήθεια. Οι κρέμες χεριών μου κοντράρουν στα ίσα τα αρώματά μου. Κάνω συλλογή απ’ αυτές. Αυτή την περίοδο δηλώνω ενθουσιασμένη με το σετάρισμά τους.

 

Η ενυδατική Κρέμα Χεριών με Γιασεμί & Λευκό τσάι της Apivita, ιδανική για  ξηρά και σκασμένα χέρια συντροφεύει κυρίως τα βράδια μου, μετά το ντους. Η υπερβελούδινη Shea Butter Creme Mains της αγαπημένης μου L’Occitane είναι εκεί για τα δύσκολα, που στρεσάρομαι. Αγαπώ πολύ την αίσθηση, αλλά και το άρωμά της με shea butter, εκχυλίσματα μελιού, αμυγδαλέλαιο και  καρύδα. Στο αυτοκίνητο έχω αυτή τη στιγμή την υπέροχη Dewy Lily of the Valley & Star Anise Hand Cream της Molton Brown. Μια εξαιρετικά επανορθωτική κρέμα χεριών με κρίνο και γλυκό γλυκάνισο, που απορροφάται εύκολα αφήνοντας ένα γλυκό άρωμα ξεγνοιασιάς. Στο μεταξύ, έχω μία και στην κουζίνα μου, δίπλα από τα πιάτα. Τη φανταστική Cicaplast Hand Cream της La Roche Posay. Η πιο επανορθωτική όλων. Καταπραύνει, επανορθώνει και προστατεύει, χάρη στη σύνθεσή της που συνδυάζει Νιασιναμίδη και Γλυκερίνη και στη μη λιπαρή υφή της που δημιουργεί το τέλειο προστατευτικό φιλμ. Κι είναι κι οι φουλ αρωματικές κρέμες χεριών που δεν αποχωρίζομαι: η Vanilla της Fresh Line που έχω παρατηρήσει ότι κάνει εξαιρετική δουλειά και στις παρωνυχίδες, η Fleur de Figuier Hand & Nail Balm, της Roger & Gallet, με υπερφανταστικό άρωμα σύκου και τέλος η Planet Spa Treasures of the Desert με το μαγικό moroccan argan oil, που είναι η απόλυτη εμμονή μου”.
 

Χριστίνα

Έχω εμμονή με το μανικιούρ. Λατρεύω τα περιποιημένα νύχια σε χέρια και πόδια και είναι αυτό που δεν αμελώ ποτέ. Μου είναι αδύνατον να βλέπω απεριποίητα τα νύχια μου αφού εγώ πρώτη είμαι αυτή που το προσέχω στους άλλους. Ένα καλό μανικιούρ όμως δεν χρειάζεται μόνο καλό λιμάρισμα, ωραίο σχήμα κι ένα όμορφο χρώμα. Για να είναι ολοκληρωμένο πρέπει να έχεις ενυδατωμένα κι απαλά χέρια. Κι αυτό όσο περίεργο κι αν ακούγεται δεν είναι αυτονόητο.

Προφανώς και θα το έχεις ήδη προσέξει ότι ο καιρός και συγκεκριμένα οι έντονες αλλαγές θερμοκρασίες επηρεάζουν πρώτα τα χέρια σου αφού είναι ένα σημείο που είναι συνεχώς εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Επίσης, κάτι ακόμα που επηρεάζει την ευάλωτη επιδερμίδα των χεριών είναι η επαφή τους με καθαριστικά και με το νερό. Κι εδώ σαν beauty editor πρέπει να σου πω να φοράς γάντια αλλά ξέρω ότι δεν είναι πάντα εφικτό.

Γι’ αυτό θα σου πω τη δικιά μου συνήθεια για να έχω πάντα απαλά και ενυδατωμένα χέρια όλο το χρόνο. Έχω πάντα μία κρέμα χεριών στο κομοδίνο μου, η οποία εναλλάσσεται ανάλογα την εποχή και τις ανάγκες μου. Την ώρα που ξαπλώνω και λίγο πριν κοιμηθώ βάζω την κρέμα στα χέρια μου και την αφήνω να δράση όλη νύχτα. Φυσικά δεν σταματάω στον καρπό αλλά φτάνω ως τους αγκώνες που έχουν κι αυτοί ανάγκη από extra ενυδάτωση.

 

Η επιλογή της κρέμας λοιπόν δεν πρέπει να είναι καθόλου τυχαία και προφανώς όπως δεν ξεχνάς να ενυδατώσεις καθημερινά το πρόσωπό σου, το ίδιο πρέπει να κάνεις και για τα χέρια σου. Πρέπει να υπάρχει μία λιπαρή για τις περιπτώσεις που πρέπει να αντιμετωπίσεις πολύ έντονη ξηρότητα και για το λόγο αυτό έχω την Uriage Bariederm. Η κλασσική αξία είναι η κρέμα χεριών της Nivea, Smooth Nourishing που είναι για όλες τις ώρες. Ενυδατώνει τα χέρια χωρίς να αφήνει λιπαρότητα. Τέλος, η Bioten έχει αυτή την SOS κρέμα που είναι για πολύ ξηρά χέρια και βρίσκεται στο γραφείο, δίπλα από τον υπολογιστή μου. Όταν τη βλέπω, θυμάμαι πιο συχνά να βάλω λίγη. Τέλος, η νέα προσθήκη είναι η New Dimension της Estée Lauder, μία κρέμα που ενυδατώνει αλλά ταυτόχρονα τονώνει την επιδερμίδα των χεριών κάνοντάς τη πιο λαμπερή για να δείχνει άψογο το μανικιούρ.

Αυτές είναι οι κρέμες χεριών που έχω στο συρτάρι μου αυτή την εποχή. Και η μία από αυτές, είναι μέσα στην τσάντα μου καθημερινά, αφού συχνά νιώθω ότι τα χέρια μου τη χρειάζονται μέσα στη μέρα. Τελευταία στην τσάντα μου θα βρεις την κρέμα χεριών της Nuxe που μυρίζει τέλεια και μου φτιάχνει τη διάθεση”.