ΓΑΜΟΣ

7 χρυσοί κανόνες ομορφιάς για να λάμψεις την ημέρα του γάμου σου

Όσο υπέροχη κι αν είναι αυτή η περίοδος της προετοιμασίας του γάμου σου, συνήθως εσύ που είσαι στο επίκεντρο αυτής, ξεχνάς τους βασικούς κανόνες ομορφιάς ή αν θες τις πιο must-have συμβουλές, όπως έχουν ξεσηκωθεί χρόνια τώρα από τους καλύτερους ειδικούς στον πλανήτη. Γι' αυτό και σου συγκέντρωσα εδώ ό,τι πιο σημαντικό, έτσι για να σταθώ δίπλα σου λίγο πριν το μεγάλο «ναι».

1. Μην ξεχνάς την απολέπιση

Ίσως και να είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο για την λάμψη της επιδερμίδας σου και για την εφαρμογή του μακιγιάζ σου. Κάνε λοιπόν οπωσδήποτε απολέπιση ανήμερα του γάμου. Όσο πιο λείο είναι το δέρμα σου, τόσο πιο ομοιόμορφο, ομοιογενές και λαμπερό θα είναι το αποτέλεσμα του μακιγιάζ, ενώ θα έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια.

2. Χρησιμοποίησε κρέμα σώματος

Μετά το μπάνιο σκούπισε ελαφρώς το δέρμα σου και άπλωσε μια ενυδατική κρέμα σώματος. Μπορεί να είναι από τη σειρά του αρώματος που θα χρησιμοποιήσεις, αλλά μπορεί κι όχι. Αυτό όμως θα ενυδατώσει φουλ την επιδερμίδα σου, θα χαρίσει σούπερ απαλότητα κι επιπλέον θα σε αρωματίσει διακριτικά διατηρώντας όλη την ημέρα μια μοναδική εσάνς τριγύρω σου.

3. Πρώτα στεγνώνεις μαλλιά

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία του μακιγιάζ, στέγνωσε τα μαλλιά σου με το πιστολάκι. Η υψηλή θερμοκρασία πιθανόν να σε κάνει να ιδρώσεις, οπότε και να χαλάσει το μακιγιάζ σου πριν φτάσεις στην εκκλησία.

4. Ας σου βρίσκεται ένα top coat στο νεσεσέρ

Σε περίπτωση που έκανε μανικιούρ-πεντικιούρ 2 ημέρες πριν από τη μεγάλη τελετή και θέλεις να φρεσκάρεις τα νύχια σου, άπλωσέ τους από πάνω ένα top coat. Θα τους δώσεις αμέσως έξτρα λάμψη, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα.

5. Για να διατηρηθεί το μακιγιάζ των ματιών 

Υπάρχει ένα κόλπο γνωστό στα backstage των μεγαλύτερων σόου της μόδας, που λέει να κάνεις το εξής: Ανάμειξε τις σκιές που θα χρησιμοποιήσεις με μία σταγόνα από κολλύριο. Μ’ αυτό τον τρόπο οι σκιές θα απλωθούν ομοιόμορφα. Άφησέ τις να στεγνώσουν και είναι σίγουρο ότι θα διατηρηθούν και πολλές – πολλές ώρες. Αυτό είναι ένα tip, που κανόνας είναι να το εγκρίνει κι ο άνθρωπος που θα σε μακιγιάρει εκείνη τη μέρα.

6. Για χρώμα υγείας στα ζυγωματικά

Αν θες να δώσεις αυτό το φανταστικό χρώμα υγεία στα μήλα σου, περίμενε 10 λεπτά ώστε να στεγνώσει καλά η βάση (δηλαδή το μεικαπ) κι έπειτα αφού σταθεροποιήσεις το αποτέλεσμα με λίγη ιριδίζουσα πούδρα, άπλωσε το ρουζ στην κορυφή των ζυγωματικών.

7. Το κραγιόν που μένει

Για να μη σου φύγει το κραγιόν με τόσα φιλιά που θα δώσεις, προτίμησε οπωσδήποτε κάτι σταθερό που μένει κι αναλλοίωτο για τουλάχιστον 10 ώρες.