BEAUTY

Έχεις αδύναμα μαλλιά; Αυτά είναι τα μόνα tips που πρέπει να ξέρεις

Αν έχεις λεπτά μαλλιά (aka σπάνε πολύ εύκολα), τότε, από πρώτο χέρι, θα ξέρεις πως α) χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και β) πρέπει να ακολουθείς τα σωστά tips για να τα περιποιηθείς, προκειμένου να δείχνουν πάντα άψογα! Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πιο πολύτιμες συμβουλές και τις μοιραζόμαστε μαζί σου.

Να λούζεσαι συχνά

Σημείωσε συχνά και όχι καθημερινά! Καλό θα ήταν να μην τα αφήνεις πάνω από δυο μέρες άλουστα, καθώς τα αδύναμα μαλλιά μοιάζουν αρκετά πιο λεπτά, όταν βαραίνουν από τα φυσικά έλαια. Μπορείς μάλιστα, να υιοθετήσεις στη φροντίδα μαλλιών και ένα dry shampoo, το οποίο θα εφαρμόζεις τις μέρες ενδιάμεσα από τα λουσίματα. Αυτό φρεσκάρει ιδανικά τα λεπτά μαλλιά, δίνοντάς τους όγκο.

Μην εφαρμόζεις conditioner στις ρίζες

Ειδικά αν έχεις μακριά, τότε πρέπει να μάθεις να απλώνεις σωστά το conditioner. Τα έλαια και τα υπόλοιπα ενυδατικά συστατικά που περιέχει το conditioner τείνουν να επιβαρύνουν τα αδύναμα μαλλιά, κάνοντάς τα να μοιάζουν ακόμα πιο λεπτά. Στη διάρκεια τη φροντίδας μαλλιών λοιπόν, άπλωσέ το κυρίως από τη μέση και κάτω.

Στέγνωσέ τα με έξυπνο τρόπο

Αν έχεις λεπτά μαλλιά, απόφυγε να κοιμάσαι αμέσως μετά το λούσιμο, χωρίς να τα στεγνώσεις. Το πιθανότερο, είναι να ξυπνήσεις με «περίεργο» after bed look, από το οποίο θα απαλλαγείς με σίδερο ισιώματος, κάτι που δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για τα αδύναμα μαλλιά σου. Επίσης, ακόμα και πριν την έξοδό σου, μη βγεις από το σπίτι αν τα μαλλιά σου δεν είναι εντελώς στεγνά. Η υγρασία κάνει τα αδύναμα μαλλιά να γίνονται flat, κάτι που σίγουρα δεν θέλεις.

Tip: Όπως είπαμε, στη φροντίδα μαλλιών, η ρίζα είναι το Α και το Ω προκειμένου τα λεπτά μαλλιά να αποκτήσουν όγκο. Οπότε, στέγνωσέ τα… ανάποδα, ρίχνοντας το κεφάλι σου μπροστά, ώστε να ανασηκωθούν οι άκρες και να δώσεις την αίσθηση ότι η κώμη σου είναι πιο πλούσια.

Βρες το κούρεμα και το styling που σου ταιριάζει

Αυτό που προτείνουν οι περισσότεροι hairstylists για όσες έχουν αδύναμα μαλλιά είναι το κλασικό καρέ (aka bob κούρεμα) ή και η αλογοουρά είναι ιδανική για τα λεπτά μαλλιά καθώς τα «καμουφλάρει»! Η φροντίδα των μαλλιών σου δεν ενδείκνυται να περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα προϊόντων styling, καθώς μπορούν να τα αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο. Αντίθετα, η λακ μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για τα λεπτά μαλλιά, καθώς έχει πιο ελαφριά σύνθεση και μπορεί να δώσει boost στις ρίζες.

Προσοχή στις λεπτομέρειες

Όταν φροντίζεις τα μαλλιά σου, τα πάντα έχουν σημασία. Για παράδειγμα, αν οδηγείς μηχανάκι, μην τα αφήνεις  ανέμελα κάτω από το κράνος, αφού θα μπερδευτούν και θα χρειαστεί να τα χτενίσεις για να λύσεις τους κόμπους. Αντίστοιχα και τις μέρες που έχει πολύ αέρα,  δέσε τα σε μια αλογοουρά ή φόρεσε καπέλο.