ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

5 διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τα έλαια ομορφιάς

Ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ομορφιά που τελευταία απασχολεί όλο και περισσότερες είναι τα λαδάκια. Φυτικά ή όχι, για το πρόσωπο, το σώμα αλλά και τα μαλλιά είναι ευεργετικά για την επιδερμίδα σου.

Πολλές φορές όμως -συμβαίνει με πολλά από τα καλλυντικά προϊόντα- αφού έχεις πεισθεί ότι αυτό λάδι που ανακάλυψες είναι η σωτηρία σου, το κρατάς αποθηκευμένο έχοντας μόνο χρησιμοποιήσει ελάχιστη ποσότητα. Ήρθε η ώρα να βρεις κι άλλες χρήσεις για τα λαδάκια σου και να μην είναι μόνο διακοσμητικά στο μπάνιο (ομολογουμένως έχουν τέλειες συσκευασίες).

Κυρίως τα φυτικά έλαια δεν μπορούν να βλάψουν, παρά μόνο να ευεργετήσουν το δέρμα σου κι όχι μόνο. Αρκεί πάντα να τα χρησιμοποιείς σωστά.

1. Αρχικά τα έλαια αποτελούν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους ενυδάτωσης της επιδερμίδας γενικότερα. Φσυικά μπορείς να τα χρησιμοποιείς και στο πρόσωπο για ενυδάτωση, μόνα τους ή σε συνδυασμό με τις κρέμες. Κάνε δοκιμές για ν αδεις αν σου ταιριάζει και ρώτα το δερματολόγο σου αν το πρόσωπό σου είναι πολύ λιπαρό ή ακνεϊκό.

2. Το σώμα έχει επίσης ανάγκη από extra ενυδάτωση και τα έλαια σε βοηθοθούν να του την προσφέρεις. Αν δεν θες όμως να αλείφεσαι με λάδι παντού μπορείς να ανακατέψεις την κρέμα σου με μερικές σταγόνες ελαίου πριν την απλώσεις. Σημείωσε ότι μπορείς να επιμέινεις με λάδι στα σημεία που παρατηρείς ότι το έχουν περισσότερη ανάγκη, όπως είανι οι αγκώνες για παράδειγμα.

3. Τα φυσικά έλαια είναι ιδανικά στο να αφαιρούν απαλά και πολύ καλά το μακιγιάζ. Απομακρύνουν καλά τα κατάλοιπα ενώ ταυτόχρονα θρέφουν την επιδερμίδα χωρίς να την ερεθίζουν ή να την ξηραίνουν.

4. Είναι ιδανική λύση για τα πετσάκια σου. Ανάλογα με το πόσο σκληρά είναι, μπορείς να το χρησιμοποιείς καθημερινά ή σε όποια συχνότητας κρίνεις εσύ σωστή. Μία σταγόνα γύρω από τα πετσάκια στα νύχια των χεριών και των ποδιών αρκεί για να έχεις ένα άψογο αποτέλεσμα.

5. Μία ακόμα χρήση, που ίσως δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο οι υπόλοιπες είναι η προσφροά του στο μακιγιάζ και συγκεκριμένα στο foundation. Πριν απλώσεις το foundation στο πρόσωπό σου ρίξε 1-2 σταγόνες και ανακάτεψέ τες με το προιόν. Έτσι, το foundation θα είναι πιο ενυδατικό και το αποτέλεσμα στο πρόσωπό σου θα μοιάζει πιο φυσικό.