DIY

Η DIY συνταγή της Κυριακής: Αντιγηραντική μάσκα προσώπου με matcha

Σε περίπτωση που κλίκαρες αυτό το άρθρο από περιέργεια για το matcha, θα σου πω πως πρόκειται για ένα πράσινο τσάι- superfood έχει χαρακτηριστεί από πολλούς- σε μορφή σκόνης με πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Είναι η πλουσιότερη πηγή αντιοξειδωτικών, ενισχύει το ανοσοποιητικό, έχει αντιγηραντική δράση και βοηθά στη χαλάρωση και το φυσικό detox. Αν πάλι, έχεις ήδη εθιστεί στη «matcha mania» όλα αυτά θα σου είναι ήδη γνωστά, οπότε προχώρα στη σημερινή DIY συνταγή της Κυριακής που έχει το πράσινο τσάι matcha βασικό συστατικό.  

Για να κάνεις την αντιγηραντική μάσκα, θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι του γλυκού τζελ Aloe Vera

½ κουταλάκι του γλυκού matcha (aka πράσινο τσάι σε σκόνη)

μερικές σταγόνες ροδόνερο

1 – 2 σταγόνες έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού (aka σταφυλέλαιο aka grapeseed oil)

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη:

Σε ένα καθαρό μπολ ρίχνεις όλα μαζί τα  υλικά και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής παχύρευστη πάστα. Η μάσκα είναι έτοιμη. Την απλώνεις στην καθαρή επιδερμίδα του προσώπου σου μία φορά την εβδομάδα.  

Με πολύ ελαφριά και απαλή υφή, το σταφυλέλαιο απορροφάται εύκολα από το δέρμα, τονώνοντας τα κύτταρα και αναπλάθοντας την επιδερμίδα. Παράλληλα, η  αλόη θα την ενυδατώσει και το ροδόνερο θα συμβάλλει στην τόνωσή της. Last but not least, το τσάι matcha θα την κάνει πιο λαμπερή, χαρίζοντάς της λίγο από τη νεανική λάμψη της.