DIY

Οι καλύτερες DIY συνταγές για να περιποιηθείς τον εαυτό σου

Μόνο pampering! To έχουμε όλες ανάγκη. Λίγη φροντίδα δεν έβλαψε ποτέ καμία. Δύσκολα όμως καταφέρνεις να εξασφαλίσεις αυτή την πολυτέλεια στον εαυτό σου αφού και για το κομμωτήριο πρέπει να ξεκλέψεις χρόνο από τις υποχρεώσεις.

Υπάρχει όμως τρόπος να το καταφέρεις μόνη σου, στην άνεση του σπιτιού σου. Όταν βρεις λίγο ελεύθερο χρόνο, αν κατά τύχη μείνεις μόνη σου ένα απόγευμα στο σπίτι ή ξυπνήσεις ένα πρωί κι ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί όλες οι υποχρεώσεις σου εκμεταλλεύσου το και χάρισε στον εαυτό σου λίγη παραπάνω φροντίδα με DIY συνταγές για τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα σου.

Πρόσωπο

 

Μάσκα προσώπου: Όποιος κι αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σου μία μάσκα για λάμψη κι ενυδάτωση είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Φτιάξε μία super ενυδατική μάσκα με μέλι, γιαούρτι και λάδι καρύδας και κουρκουμά κι ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου. Εδώ θα βρεις τη συνταγή.

Απολέπιση: Αν νιώθεις ότι το πρόσωπό σου είναι θαμπό τότε μάλλον χρειάζεσαι μία απολέπιση. Δοκίμασε να φτιάξεις μόνη σου ένα ήπιο scrub -δες εδώ τη συνταγή- για το πρόσωπό σου και άπλωσέ το στο πρόσωπο κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ. Και θα χαλαρώσεις και θα καθαρίσεις το πρόσωπό σου από τα νεκρά κύτταρα.

Σώμα

 

Bubble bath: Πόσο καιρό έχεις να βουλιάξεις στη γεμάτη με ζεστό νερό μπανιέρα σου και απλά να κλείσεις τα μάτια απολαμβάνοντας αυτή τη μοναδική αίσθηση; Τι περιμένεις; Γέμισε με ζεστό νερό την μπανιέρα σου, ρίξε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο και χαλάρωσε. Έχε δίπλα σου ένα scrub (που επίσης μπορείς να φτιάξεις μόνη σου) κι όταν νιώσεις έτοιμη ξεκίνα να απολεπίζεις με μαλακές κινήσεις τα πόδια και στη συνέχεια το υπόλοιπο σώμα. Το μασάζ θα σε ηρεμήσει ακόμα περισσότερο. Βγαίνοντας από το μπάνιο κι ενώ ακόμα το σώμα σου είναι βρεγμένο, άπλωσε ένα λάδι σώματος και σκουπίσου με ταμποναριστές κινήσεις. Μείνε για λίγη ώρα με την πετσέτα για να απορροφηθεί καλά το λάδι και η επιδερμίδα σου θα είναι βελούδινη.

Μαλλιά

 

Καλές είναι και οι μάσκες που βρίσκεις στο εμπόριο και έχεις ξοδέψει μία μικρή περιουσία αλλά που και που καλό είναι να στηρίζεσαι και στις φυσικές συνταγές που θα φροντίσουν τα μαλλιά σου. Δοκίμασε να ανακατέψεις ίση ποσότητα μελιούκαι λαδιού σε ένα μπολ. Ανακάτεψέ τα κι άπλωσέ το μείγμα στα μαλλιά σου. Τύλιξέ τα με μία ζεστή πετσέτα και χαλάρωσε πίνοντας ένα ζεστό πράσινο τσάι. Μείνε με την πετσέτα για μισή ώρα και μετά συνέχισε κανονικά με το λούσιμο.

Πόδια

 

Ενώ έχεις βάλει τη μάσκα μαλλιών με το μέλι και το λάδι μπορείς να κάνεις ένα ανακουφιστικό ποδόλουτρο. Γέμισε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και ρίξε μέσα άλατα epsom, τα οποία έχουν ανακουφιστική δράση.