BEAUTY TIPS

Αυτό το Σαββατοκύριακο κάνε beauty cocooning στο σπίτι με τις φίλες σου

Ακόμα μία δύσκολη εβδομάδα τελείωσε κι εσύ ίσα που μπορείς να σταθείς στα πόδια σου. Αυτό που θες είναι να χαλαρώσεις και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Ευτυχώς που το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και ναι μπορείς να χαζουρέψεις έστω και 10' ή να πάρεις έναν ολιγόλεπτο μεσημεριανό υπνάκο που τόσο αναζητάς όταν βρίσκεσαι στο γραφείο.

Και φυσικά μέσα στο Σαββατοκύριακο έχεις κανονίσει να βρεθείς με τις φίλες σου που όλη την εβδομάδα καταφέρατε με το ζόρι να μιλήσετε στο τηλέφωνο. Τι θα έλεγες αντί για έξοδο να κάνατε μία μάζωξη με θέμα το ατέλειωτο κους κους με τα πόδια σας βουτηγμένα σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και άλατα και τα πρόσωπά σας πασαλειμμένα με scrubs και μάσκες;

Βρείτε όλες μαζί μία ώρα που να σας βολεύει, μαζευτείτε στο σπίτι με τα περισσότερα beauty καλούδια και δες εδώ τι να κάνετε για να ξεχαστείτε έστω και για λίγο αλλά και να γίνετε λίγο πιο όμορφες.

– Φτιάξε ατμόσφαιρα στο χώρο που θα χαλαρώσετε. Αν είναι ώρα με ήλιο φρόντισε να μπαίνει φυσικό φως στο δωμάτιο, αλλιώς άναψε ένα φωτιστικό. Τα κεράκια είναι απαραίτητα και στις δύο περιπτώσεις. Αν είναι αρωματικά φρόντισε η μυρωδιά να είναι χαλαρωτική. Αν όχι τότε διάλεξε ένα diffuser που θα αρωματίσει διακριτικά το χώρο. Βρες μία λίστα chill out από το you tube και άσε την όλη την ώρα να παίζει σιγά. Βοηθάει εξαιρετικά στο να διατηρήσετε την ηρεμία σας.

– Συγκέντρωσε όλα τα υλικά για να φτιάξετε όλες μαζί μάσκες προσώπου και μαλλιών. Η διαδικασία θα σας βάλει πιο εύκολα στο mood της χαλάρωσης. Δοκιμάστε να φτιάξετε συνταγές με κουρκουμά, ένα superfood και για την επιδερμίδα. Όσο για τα μαλλιά, εμπιστευτείτε τη μπανάνα ή το αβοκάντο για να φτιάξετε μάσκες και χαρίστε τους λάμψη και ενυδάτωση με τον πιο φυσικό τρόπο.

 

– Φτιάξε αρωματικό νερό με λεμόνι και βότανα που έχεις στο σπίτι σου και ζεστό πράσινο τσάι. Και τα δύο θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί.

– Γέμισε μικρά λεκανάκια με ζεστό νερό και ρίξε άλατα epsom μέσα για ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο. Εκτός του ότι θα νιώσετε όμορφα εκείνη την ώρα θα σας βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της περιοχής των ποδιών και στο τέλος θα τα νιώσετε πιο ξεκούραστα.

– Μία ωραία ιδέα είναι να φτιάξετε μάσκες ματιών με τα teabags από το τσάι. Όταν αφαιρεθούν από το ζεστό νερό μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για λίγη ώρα -ή στην κατάψυξη αν δεν έχετε χρόνο- και μόλις παγώσουν να τα κάνετε κομπρέσες για τα μάτια. Πρόκειται για μία ευεργετική DIY μάσκα ματιών που απομακρύνει το πρήξιμο και βοηθάει στο να έχουν μία ξεκούραστη όψη.

– Και αφού είστε όλες μαζί, ευκαιρία να βάψετε η μία τα νύχια της άλλης ή ακόμα καλύτερα να δοκιμάσετε τα εύκολα trends στο nail art της σεζόν.