DIY

3 DIY συνταγές με cocoa butter για απαλή επιδερμίδα

Οι ευεργετικές ιδιότητες του cocoa butter (βούτυρο κακάο) για την επιδερμίδα είναι πολλές και σημαντικές. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι βρίσκεται σαν συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος. Το βούτυρο κακάο είναι πηγή βιταμίνης Ε και ευρέως γνωστό για την αντιγηρνατική του δράση. Φυσικά είναι εξαιρετικά ενυδατικό και συσφικτικό καθώς επίσης έχει επουλωτικές ιδιότητες.

Γι’ αυτό προμηθεύσου με cocoa ή shea butter και όταν βρεις χρόνο φτιάξε μόνη σου συνταγές για το σώμα αλλά και τα χείλη σου. Αποθήκευσε το scrub, την κρέμα και το lip balm και σίγουρα θα βρεις την κατάλληλη στιγμή για να τα χρησιμοποιήσεις και να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου.

 

Lip balm

3 κ.σ. Βούτυρο καριτέ

1 κ.σ. Μέλι

½ φλιτ. Αμυγδαλέλαιο

4 κ.σ. Κερί μέλισσας

1 κάψουλα βιταμίνη Ε

5-8 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας

Αρχικά λιώσε το κερί μέλισσας σε μία μικρή κατσαρόλα ή σε ένα μπρίκι ανακατεύοντας συχνά κάθε 30” μέχρι να λιώσει. Έπειτα πρόσθεσε το βούτυρο καριτέ και το αμυγδαλέλαιο. Άσε το μείγμα να βράζει μέχρι να λιώσε και το βούτυρο καριτέ κι ανακάτευε ανά διαστήματα. Πρόσθεσε το μέλι, το αιθέριο έλαιο βανίλιας και τη βιταμίνη Ε και ανακάτεψε ξανά. Αφαίρεσε το μείγμα από τη φωτιά και άδειασέ το σε ένα βάζο ή σε πιο πολλά μικρότερα. Άφησέ το για 1-2 ώρες να στεγνώσει και είναι έτοιμο για τα χείλη σου.

Body Scrub

½ φλιτ. βούτυρο καριτέ ή βούτυρο-κακάο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. λάδι καρύδας

½ φλιτ. ζάχαρη

Προαιρετικά: 2 σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο

Λιώσε το βούτυρο καριτέ σε μπεν μαρί και στη συνέχεια χτύπα το στο μίξερ για να γίνει ακόμα πιο αφράτο και λείο στην υφή. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας και ανακάτεψέ τα καλά όλα μαζί. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ρίξετε και τις σταγόνες από τα αιθέρια έλαια. Τέλος ρίξε και τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά μέχρι να πάει παντού.

Body lotion

1/4 φλιτ. + 1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο

3 κ.σ. λάδι καρύδας

1,5 κ.σ. κερί μέλισσας

2 κ.σ. βούτυρο κακάο

2-3 σταγόνες ή 1 κάψουλα βιταμίνη Ε

Ανακάτεψε όλα τα υλικά εκτός από τα αιθέρια έλαια μαζί και ζέστανέ τα σε μπεν μαρί με΄χρι να λιώσουν καλά. Όταν γίνουν ένα μείγμα, άδειασέ το σε ένα μπολ και όταν κρυώσει ρίξε τα αιθέρια έλαια. Τέλος, ρίξε το μείγμα σε ένα βάζο αποθήκευσης (προτίμησε γυάλινο) και αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου.