BEAUTY LOOK

Η πρόταση για το beauty look του καλοκαιριού από τον οίκο Chanel

Όταν ο γαλλικός οίκος Chanel αποφασίζει να κάνει fashion show, τότε τα standards είναι υψηλά και περιμένεις πάντα κάτι που θα σε εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο από την προηγούμενη φορά. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται πολλά για να μείνεις με το στόμα ανοιχτό από μία συλλογή Chanel αφού τα ίδια τα ρούχα είναι από μόνα τους μικρά έργα τέχνης.

Ο Karl Lagerfeld όμως δεν σταματά στα άρτια σχέδια της εκάστοτε συλλογής. Αντίθετα, σε κάθε show φτιάχνει και από ένα διαφορετικό παραμύθι, την ιστορία του οποίου διηγείται μέσα από τα ρούχα, το σκηνικό αλλά και το beauty look. Εξάλλου πάντα το μακιγιάζ και τα μαλλιά είναι βασικά συστατικά που συνθέτουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα στο runway.

AP Photo/Francois Mori

Το Petit Palais στο Παρίσι μεταμορφώθηκε σε ένα τοπίο αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και οι δημιουργίες ολοκλήρωναν το σκηνικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δικαιολογούσαν απόλυτα τον τίτλο του show ”La Modernité de l’Antiquité”.

AP Photo/Francois Mori

Εκτός από το runway και τα ρούχα της συλλογής αυτό που επίσης είχες σαφέστατες αναφορές στην αρχαία ελληνική ομορφιά με σύγχρονες όμως προσθήκες ήταν το μακιγιάζ και τα μαλλιά. To grapghic eyeliner ήταν το βασικό στοιχείου του μακιγιάζ που συνδυαζόταν με ένα clean πρόσωπο.

Μακιγιάζ

AP Photo: Francois Mori

Πάντα σε μαύρο χρώμα, το eyeliner ήταν τραβηγμένο προς την εξωτερική γωνία του ματιού με τέτοιο τρόπο ώστε να τονίζει το βλέμμα χωρίς όμως να χαρίζει έντονες αισθησιακές διαστάσεις, όπως συνήθως συμβαίνει με τέτοιου είδους eye makeup looks.

Μαλλιά

© Getty Images / Ideal Image

Όσο για τα μαλλιά αυτό που θα παρατηρήσεις ήταν οι κορδέλες. Στόλιζαν τα λιτά, μακριά μαλλιά σε πιο ανέμελο ύφος αλλά και τις πλεξίδες.

 

Κεντρική φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image