ΣΗΛΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΩΤΗ

Η τάση που λατρέψαμε στο μακιγιάζ των μοντέλων από το fashion show της Celia Kritharioti

«Οι τάσεις της μόδας είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό της fast fashion, όπως ορίζεται τελευταία και είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της βιομηχανίας της Μόδας αλλά και της ικανοποίησης εκείνων που την ακολουθούν. Όλοι θέλουμε να αλλάζουμε, να δοκιμάζουμε, να ανανεωνόμαστε» μας είχε πει χαρακτηριστικά πριν χρόνια η Celia Kritharioti , σε συνέντευξή της, εδώ στο Ladylike.

Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η αγαπημένη Ελληνίδα σχεδιάστρια παρουσίασε την Couture συλλογή της S/S 2018 στο Παρίσι – και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο  Ritz Carlton –  στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής και εμείς, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε focus τόσο στις πραγματικά παραμυθένιες δημιουργίες της με έντονη επιρροή από τα 70s, όσο και στα διαφορετικά makeup looks που τις συνόδευσαν,  δια χειρός ενός ακόμη αγαπημένου μας beauty brand, της MAC cosmetics.

 

Και όπως καταλαβαίνεις όταν δύο από τα αγαπημένα μας fashion και beauty brands συναντιούνται στο catwalk, το αποτέλεσμα δεν γίνεται να είναι κάτι λιγότερο από εντυπωσιακό.

 

Παράλληλα, λοιπόν, με τα  shows των Giambattista Valli, Proenza Schouler, Sciaparelli, Ralph & Russo, Alexis Mabille, Stephane Rolland και πολλών ακόμη καταξιωμένων σχεδιαστών και μεγάλων Οίκων Μόδας στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής (Haute Couture Week),  η MAC cosmetics  δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το show της Ελληνίδας σχεδιάστριας Celia Kritharioti, καθώς δημιούργησε και επιμελήθηκε το make up των 42 μοντέλων που περπάτησαν με τις δημιουργίες της Couturier χθες το απόγευμα.

 

Κάπως έτσι, φροντίσαμε και  σου έχουμε όλες τις λεπτομέρειες για την έμπνευση  και το makeup look

 

Για την επιδερμίδα των μοντέλων επιλέχθηκε μία διάφανη, πορσελάνινη βάση που θυμίζει νεράιδα μιας και έμφαση δόθηκε  στα μάτια.

 

Το makeup trend που λατρέψαμε; Οι ιριδίζουσες glitter σκιές απλώθηκαν στο κάτω βλέφαρο που αντανακλούν στο φως και αιχμαλωτίζουν το βλέμμα, δημιουργώντας ένα πιο ”αιθέριο” αποτέλεσμα. Όσο για τα χείλη,  κινήθηκαν στους ρυθμούς του Craving του αγαπημένου lipstick της Celia Kritharioti – και δικού μου- από τη limited edition συνεργασία της με τη MAC cosmetics.

 

 

Φυσικά, για περισσότερο backstage υλικό από την  Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής δεν έχεις παρά να τσεκάρεις τον Insta λογαριασμό της Global Senior Makeup Artist της Mac Cosmetics, Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, που βρίσκεται στην καρδιά των fashion και beauty εξελίξεων της Γαλλικής πρωτεύουσας.