CLINIQUE

Βρες τον τύπο της επιδερμίδας σου και απόκτησε την πολυπόθητη λάμψη

Ενώ νομίζεις ότι κάνεις το σωστό για την επιδερμίδα σου και χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα περιποίησης, ανάλογα πάντα με τον τύπο σου, κάτι νιώθεις ότι δεν πάει καλά. Το πρόσωπό σου γυαλίζει, η ξηρή επιδερμίδα σε τραβάει ή παρατηρείς κοκκινίλες εκεί που πριν δεν είχες. Ώρα λοιπόν να επαναπροσδιορίσεις ανάγκες, αλλά και προϊόντα. 

Σύμφωνα με ειδικούς και δερματολόγους, θα πρέπει να ξέρεις ένα βασικό στοιχείο πριν επιλέξεις την κατάλληλη για εσένα φροντίδα. Αν η επιδερμίδα σου είναι ανθεκτική ή ευαίσθητη. Ανθεκτική σημαίνει ότι δεν αντιδρά ποτέ στην αλλαγή προϊόντων, ενώ αν είναι ευαίσθητη σημαίνει ότι αντιδρά στα πάντα, όλα.

Αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη και λιπαρή

Σ’ αυτή την περίπτωση, υπάρχει τάση για σπυράκια και γυαλίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ίσως κάποιες φορές νιώθεις κι ένα ελαφρύ τσούξιμο μετά τον καθαρισμό ή τη χρήση της ενυδατικής σου. Αυτό που χρειάζεσαι είναι προϊόντα με συστατικά που καταπραΰνουν και δεν περιέχουν οινόπνευμα.

Αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη και ξηρή

Αυτό σημαίνει ότι ξεφλουδίζει εύκολα κι απορροφά αμέσως τις ενυδατικές κρέμες, αλλά όμως κάτι την ερεθίζει και κοκκινίζει. Προτίμησε ήπιες φόρμουλες καθαριστικών και ενυδατικές με καταπραϋντικά συστατικά, που καλμάρουν, αλλά κι αναζωογονούν.

Αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη και μεικτή

Εδώ, η T-Zone περιοχή σου παρουσιάζει ίχνη λιπαρότητας και τα μάγουλά σου μια κάποια ξηρότητα. Χρησιμοποίησε oil free κρέμες και ενυδατικά καθαριστικά.

Αν η επιδερμίδα σου είναι ανθεκτική και λιπαρή

Εφόσον η επιδερμίδα σου δεν είναι ευαίσθητη μπορείς να δοκιμάσεις πιο δραστικές φόρμουλες , προκειμένου να απομακρύνεις το σμήγμα. Το σαλικυλικό οξύ βοηθάει πολύ. Επίσης η ενυδατική κρέμα σου πρέπει να περιορίζει το σμήγμα και να βοηθάει στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας.

Αν η επιδερμίδα σου είναι ανθεκτική και ξηρή

Στην προκειμένη, η επιδερμίδα τραβάει ειδικά όταν ταξιδεύεις ή είσαι για πολλές ώρες χωρίς ενυδάτωση. Τα καλά νέα εδώ είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν βγάζεις σπυράκια. Το γαλάκτωμα ή το λάδι σε ντεμακιγιάζ θα είναι όνειρο. Τέλος, χρειάζεσαι ενισχυμένη ενυδάτωση.

Αν η επιδερμίδα σου είναι ανθεκτική και μεικτή

Είσαι η κατηγορία που παρουσιάζει άλλοτε ξηρότητα, άλλοτε λιπαρότητα, αλλά πάντα χρειάζεται να επενδύσεις σε τονωτική-απολεπιστική λοσιόν, ή καλύτερα να ακολουθείς τα 3 συγκεκριμένα βήματα καθαρισμού, ήπιας απολέπισης κι ενυδάτωσης.

πι.ες: Αφού εντοπίσεις τον τύπο σου, επιλέξεις – μεταξύ άλλων – συμμάχους για το καλοκαίρι, βρες τη φρεσκάδα σου ενόψει καλοκαιριού.

εις το επανιδείν