CLINIQUE

Πώς να σου στρώσει σωστά το μέικαπ

Για να δείχνει η επιδερμίδα σου φυσική κι αψεγάδιαστη από το πρωί έως το βράδυ ή τουλάχιστον για πολλές ώρες θέλει μια μαεστρία, μια μικρή τσαχπινιά, μια διαχείριση το μέικαπ. Ναι, το σωστό μέικαπ, το φίνο, το ενυδατικό, το καλυπτικό ή το ανάλαφρο που'χεις στη διάθεσή σου θέλει ένα χειρισμό, μια αλλιώτικη κίνηση για να αναδείξει τα αληθινά του επιτεύγματα. Μπορεί. Κι εσύ μπορείς να κάνεις θαύματα μαζί του. Αρκεί να τους αφιερώσεις λίγα λεπτά με κάποια αφοσίωση και τεχνική.

Πάμε λοιπόν απευθείας στη χρήση του: Βάλε στο πάνω μέρος της παλάμης σου μια μικρή ποσότητα (όσο ένα νόμισμα των 50 λεπτών). Στη συνέχεια, με νωπό σφουγγάρι μέικαπ, ή με πινέλο, κάνε μια βούλα σε μέτωπο, μύτη και μάγουλα. Άπλωσε προς το πηγούνι, τη γραμμή των μαλλιών και τον λαιμό. Αφού πετύχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα κάλυψε τις όποιες ατέλειες (πχ σπυράκια) με λίγο κονσίλερ.

Κράτησε και μερικά χρήσιμα κι αγαπημένα tips

– Για πιο ανάλαφρο, δροσερό και καλοκαιρινό λουκ, ανάμειξε το μέικαπ σου με την ενυδατική σου και μετά άπλωσε. Έτσι φτιάχνεις μια ολοδική σου BB cream.

– Για μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ σου και φρεσκάδα μέσα στη μέρα, ψέκασε το πρόσωπό σου με ενυδατικό σπρέι νερού. Ναι, πάνω από το μέικαπ.

Σου αφήνω εδώ κι ένα σημαντικότατο SOS: Όσο τέλειο κι αν είναι το μέικαπ αν η επιδερμίδα σου δεν είναι τέλεια ενυδατωμένη δεν γίνεται σωστή δουλειά και δεν στρώνει, δεν διαρκεί κλπ. Γι’ αυτό ενυδάτωσε καλά πριν περάσεις το μέικαπ σου.

εις το επανιδείν