LIPSTICK

Η απάντηση σ’ όλα είναι κόκκινο κραγιόν

Και μόνο να σκεφτείς ότι ακόμη κι όταν το Χόλιγουντ ήταν ασπρόμαυρο οι μοιραίες γυναίκες της εποχής είχαν κατακόκκινα χείλη, μπορείς να καταλάβεις πόσο δυναμική και τόλμη μπορεί να κρύβει μια και μόνο κίνηση στα χείλη σου. Ως το πιο διαχρονικό όπλο γοητείας, λοιπόν, το κόκκινο κραγιόν ήταν, είναι και θα είναι η απάντηση σ' όλα.

 

Η ιστορία του κόκκινου κραγιόν είναι μεγάλη. Από τη Ρίτα Χέιγουορθ μέχρι τη Μέριλιν Μονρόε κι από την Κλεοπάτρα μέχρι την Βασίλισσα Ελισάβετ το κόκκινο κραγιόν σε συνδυασμό με τέλεια λευκή επιδερμίδα ήταν, είναι και θα είναι σημείο αναφοράς. Μόνο που τότε, στο ξεκίνημα του παραμυθιού, που έμελλε να αγαπηθεί από εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη, χωρίς κανένα όριο ηλικίας, ή στυλ, η σύσταση του κραγιόν ήταν φτιαγμένη από κερί μέλισσας σε συνδυασμό με άλλες ουσίες, που κάπως έδιναν αυτό το πολυπόθητο αποτέλεσμα στα χείλη (γνωστό και λίγο αργότερα ως κοκκινάδι). Σήμερα, ευτυχώς, η ιστορία γράφεται σε πρωτοποριακά εργαστήρια κοσμετολογίας κι οι συνθέσεις είναι αλλιώτικες και πιο ενδιαφέρουσες για να πετυχαίνουν ακριβώς αυτό που θέλουμε όλες. Υπέροχο και λαμπερό χρώμα (ματ ή σατινέ) που απλώνεται ομοιόμορφα, που δεν σπάει, που δεν αλλοιώνεται, που δεν ξεθωριάζει και που διαρκεί πάρα πολύ.

 

Οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών δημιουργούν πια τα πιο τέλεια κόκκινα κραγιόν. Τα ανυπόμονα πλάσματα αυτού του πλανήτη μεγαλώνουμε τη συλλογή απ’ αυτά κι έτσι λίγο ή πολύ επιβεβαιώνουμε κάτι που έχει ειπωθεί, πολλάκις: “Η μέση γυναίκα καταναλώνει περίπου 2 με 3 κιλά κραγιόν στη διάρκεια της ζωής της”! Εδώ ξεφεύγει κι ένα OMG την ίδια στιγμή το κόκκινο κραγιόν περνάει από τα χείλη.

A post shared by @narsissist on

 

Δεν είσαι καλά το πρωϊ; Περνάς ένα λαμπερό κόκκινο κραγιόν. Ξυπνάς τέλεια; Περνάς ένα βαθύ κατακόκκινο κραγιόν. Θες να πάρεις τη δουλειά, να εντυπωσιάσεις σ’ ένα βραδινό κάλεσμα, να αρέσεις πολύ, να φλερτάρεις επιτυχώς, να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου, να εισπράξεις ένα υπέροχο κομπλιμέντο ή να επιβιώσεις της σύγχρονης μόδας; Πάλι ένα ζεστό κόκκινο κραγιόν θα επιλέξεις. Σκέψου το…

A post shared by Allure Magazine (@allure) on

 

πι.ες: Πολλά είναι αυτά που λέγονται και γράφονται για το κόκκινο κραγιόν. Κι όντως έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη φιλοσοφία γύρω του. Πολλοί είναι οι ειδικοί που υποστηρίζουν ότι αποδίδει και ψυχολογικά σε περιπτώσεις έντονου στρες. Κι είναι αυτή η στιγμή που θες να τρέξεις στο μπάνιο και να φτιάξεις την πιο περίοπτη γωνίτσα γι’ αυτά τα κραγιόν, που ίσως τελικά αποτελούν μοναδικές δυνάμεις για να βγεις αλώβητη από την εποχής της απαισιοδοξίας/κρίσης κλπ.

 

Στο μεταξύ, πιστεύω ακράδαντα ότι ίσως μπορεί και τίποτα απ’ όλα αυτά να μην έχει σημασία, αφού το μόνο που μένει στο τέλος είναι ένα χαμόγελο. Αν αυτό όμως είναι κόκκινο, μπορεί να είναι πιο σέξι κι ελπιδοφόρο. Εσύ, τι λες;

εις το επανιδείν