CLINIQUE

Φάκελος αντηλιακά: Επίλεξε συμμάχους στον ήλιο

Μια ανάσα πριν το καλοκαίρι. Οι παραλίες γεμίζουν ήδη. Τα Σαββατοκύριακο τα αντηλιακά στριμώχνονται πια σε τσάντες και νεσεσέρ γιατί έχεις ξεδιαλύνει κάπως τα διλήμματά σου περί προστασίας. Οι ανάγκες για λίγη ανεμελιά κάτω από τον ήλιο ή γενικά στον ήλιο, είναι πολλές. Το ξέρεις καλά και γι' αυτό κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνεις την έρευνά σου, βάζεις μπροστά και τις επιθυμίες σου, παραδίπλα τις ανάγκες σου και προσθέτεις σιγά σιγά μια νέα παρέα από αντηλιακά στο μπάνιο σου, που θα προστατεύσουν την επιδερμίδα σου, αλλά και θα σου χαρίσουν ένα λαμπερό μαύρισμα.

 

Παρακάτω θα βρεις κάποια από τα αντηλιακά της αγαπημένης μου Clinique, προκειμένου να επιλέξεις ποιο σου ταιριάζει. Κι η γκάμα της είναι τεράστια και εκπληκτική. Τα αντηλιακά προσώπου της είναι εξαιρετικά ανάλαφρα και δεν αφήνουν καθόλου λευκά κατάλοιπα κι ΟΛΑ είναι δοκιμασμένα να μην προκαλούν φωτο-αλλεργίες. Πολλές φίλες μου με λιπαρή επιδερμίδα «ορκίζονται» στις συνθέσεις της με μεταλλικά ιχνοστοιχεία, που δεν προκαλούν σπυράκια κι έχουν μια μοναδική τεχνολογία «αόρατη ασπίδα», που σημαίνει με απλά λόγια ότι δημιουργούν ένα ελαφρύ πλέγμα στην επιδερμίδα αφήνοντάς την να αναπνέει.  Σημείωσε ως must-have το αντηλιακό προσώπου Mineral Sunscreen Fluid με SPF 50, που προλαμβάνει τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας που ευθύνονται για την εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων μελλοντικά, ενώ αξίζει μνεία και η υπερανάλαφρη αντηλιακή λοσιόν για το σώμα, Mineral Sunscreen Lotion με SPF30, που δεν ξηραίνει ΚΑΘΟΛΟΥ την επιδερμίδα.

Credits: instagram.com/yuriko_clinique

Αν είσαι από τα κορίτσια που κυκλοφορούν πολύ στην πόλη, τότε το νου σου στην πάρα πολύ ελαφριά πούδρα Sun Protection Powder με SPF 30, που είναι εμπλουτισμένη με μεταλλικά στοιχεία, ιδανική για την προστασία της επιδερμίδας από τις ακτίνες UVA/UVB, καλύπτει τις ατέλειες και δίνει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο. Η σύνθεσή της απορροφά την λιπαρότητα, ώστε η επιδερμίδα να δείχνει πιο δροσερή όλη την ημέρα. Είναι ιδανική για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

A post shared by Юлия (@yuriko_clinique) on

Credits: instagram.com/cliniquenz

Προσωπικά, αγαπώ πολύ το αντηλιακό σώματος Body Mist με SPF30, που είναι ένα πάρα πολύ λεπτόρευστο oil-free αντηλιακό, σε μορφή σπρέι, που απλώνεται κι απορροφάται εύκολα, έχοντας μια σούπερ ευχάριστη αίσθηση δροσιάς κατά την εφαρμογή του, αλλά και το αντηλιακό προσώπου Anti-Wrinkle Face Cream με SPF 30, που έχει μια βελούδινη σύνθεση κι είναι ιδανικό και για την περιοχή των ματιών.

Για σένα, πάλι που φροντίζεις πάντα για τις ευάλωτες ζώνες της επιδερμίδας σου, όπως χείλη, μύτη, αυτιά, έχε υπόψη σου το φανταστικό Stick Targered Protection με SPF 35. Eίναι ένα «όπλο» στην προστασία ακόμη και των σημαδιών από ουλές. Θρέφει και καταπραΰνει και όπως κάθε αντηλιακό της Clinique, έχει μη-λιπαρή σύνθεση.

 

πι.ες: Ξεκίνα να δημιουργείς το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό. Βάλε μέσα σ’ αυτό τσαλακωμένες σελίδες, καπέλο, γυαλιά, ψάθινη τσάντα, αντηλιακά και δροσερά κοκτέιλς. Πρόσθεσε κάπου και μεσημεριανό ύπνο, υποβρύχιο βανίλια και παγωτά μηχανής. Βάλε και αγκαλιές που δίνουν ελπίδα, αλλά και ματιές που ξεσηκώνουν τα όνειρα που χτίζονται στην άμμο.

 

Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά ΌΛΑ τα καλοκαίρια μας  και τα πάντα σ’ αυτά, δείχνουν αλλιώς κι αλλιώτικα. Είναι οι μυρωδιές από τα λουλούδια το βράδυ, είναι τα τραπεζάκια στο κύμα, είναι η τρυφεράδα των γιαγιάδων και των παππούδων στα νησιά, είναι τα ποδήλατα στους δρόμους, είναι οι σαγιονάρες στα πόδια, είναι τα χαμόγελα που είναι πιο λαμπερά κι ανεπιτήδευτα. Είναι η ομορφιά με το τίποτα. Αυτά είναι τα καλοκαίρια με ήλιο. Κι έχουν όλα άρωμα, αίσθηση και ασφάλεια αντηλιακού.

Να φροντίζεις τα καλοκαίρια σου.