CLINIQUE

Αρκεί η ενυδατική με SPF ή χρειάζεσαι κι αντηλιακό;

Ο ήλιος δυναμώνει επικίνδυνα και κάθε τέτοια σεζόν εσύ αναρωτιέσαι πώς να του συμπεριφερθείς. Και τώρα η σειρά μου να σε ρωτήσω κάτι πολύ σημαντικό: ξέρεις αν αρκεί η ενυδατική σου που'χει SPF ή χρειάζεσαι απλώς έξτρα αντηλιακό; Ιδού η απορία, φίλη μου! Γι' αυτό και πιο κάτω σου αναλύω όλα όσα έχω μάθει και έχουν μοιραστεί μαζί μου δερματολόγοι κι ειδικοί σε θέματα περί προστασίας από τον ήλιο.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Αν είσαι απ’ αυτά τα δραστήρια κορίτσια της πόλης που κινούνται πολλές-πολλές ώρες στους δρόμους, μια ενυδατική κρέμα με SPF δεν σου αρκεί! Ας το ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα κι ας πάμε παρακάτω. Γνωρίζεις ήδη ότι η πρόωρη γήρανση οφείλεται σε μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο, χωρίς τη σωστή προστασία. Ναι; Κι επειδή ξέρω καλά ότι παραμελείς  να χρησιμοποιείς καθημερινά μία αντηλιακή, αν τουλάχιστον χρησιμοποιείς ενυδατική με αντηλιακό δείκτη θα σου πω και μπράβο σου(!), αλλά θέλω να ξέρεις ότι αυτό δεν αρκεί για να είναι όλα υπερτέλεια και στο μέλλον.

 

Μια ενυδατική κρέμα με SPF είναι ικανότατη να σε προστατεύσει για την ολιγόλεπτη έκθεσή σου στην υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά όχι κατάλληλη για να προστατεύσει την επιδερμίδα σου από όποια φθορά αν εσύ κυκλοφορείς στην πόλη (πεζή ή και με αυτοκίνητο) ΟΛΗ ΜΕΡΑ! Κατανοητό; Αν πάλι κυκλοφορείς 1 με 2 ωρούλες, τότε μια χαρά, η ενυδατική με SPF σου αρκεί και θες και κάποια συγχαρητήρια για την υπέροχη επιλογή σου.

 

Στο μεταξύ, για να τα λέμε κι όλα μεταξύ μας, όπως κάνουμε πάντα, αν θες εξασφαλισμένη προστασία απ’ αυτή την περίοδο και μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα πρέπει να χρησιμοποιείς ευλαβικά αντηλιακή κρέμα προσώπου και να επιστρέψεις στην ενυδατική με αντηλιακό δείκτη τον Οκτώβριο πάλι, που ο ήλιος είναι εκεί, αλλά όχι με τόσο απειλητικές διαθέσεις.

πι.ες: Άπλωσε το αντηλιακό σου 30 λεπτά πριν βγεις και πάντα μετά την ενυδατική σου και πριν το μακιγιάζ σου.

εις το επανιδείν (πάντα με χαμόγελο)