BEAUTY

8 τρόποι για πιο λαμπερό βλέμμα

Για να δεις τα πάντα αλλιώς κι αλλιώτικα για αρχή εκμεταλλεύσου το πιο σημαντικού ατού σου. Τα μάτια σου. Εκεί κρύβονται όλα.

Ξεκίνα με μια καθαρή αρχή

Ποτέ δεν πρέπει να παραλείπεις να απομακρύνεις τα υπολείμματα μάσκαρα ή μολυβιού περνώντας έτσι απλά λίγο βαμβάκι εμποτισμένο με λοσιόν ντεμακιγιάζ ματιών. Προτείνω μια από τις πολύ αγαπημένες μου λοσιόν Take the day Off της Clinique.

Bάλε κρέμα ματιών

Είναι τόσο απαραίτητη, όσο κι η κρέμα του προσώπου σου και δεν πρέπει να προσπερνάς. Η ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια σου είναι πάρα πολύ λεπτή και οι σμηγματογόνοι αδένες της είναι ελάχιστοι, γι’ αυτό και ταλαιπωρείται συχνά από αφυδάτωση και ξηρότητα, λόγω της εξάτμισης του νερού. Κάπως έτσι ευνοείται κι ο σχηματισμός λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Γι’ αυτό και σου προτείνω να χρησιμοποιηθείς πρωι και βράδυ. Μια από τις δικές μου αγαπημένες κρέμες ματιών είναι η Creamy Eye Treatment με αβοκάντο της υπέροχης Kiehl’s.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @kiehlsgreece στις

Άπλωσε κονσίλερ και κάτω από τη σκιά

Για να μην ξεθωριάζει η σκιά, αλλά και να καμουφλάρεις τυχόν ατέλειες, πέρασε στο κινητό σου βλέφαρο ελάχιστο κονσίλερ. Αναζήτησε ένα από μια εκπληκτική σειρά Boi-ing της Benefit.

Εξοπλίσου με τα σωστά πινέλα

Τα πινέλα σκιών με κοντές τρίχες προσφέρουν μεγαλύτερο έλεγχο και ακρίβεια στο αποτέλεσμα, γι’ αυτό κι είναι τέλεια να κάνεις περίγραμμα. Τα πινέλα που έχουν πιο μακριές τρίχες είναι πιο απαλά, οπότε και πιο κατάλληλα για να αναμειγνύεις τις σκιές. Μ’ αρέσουν πολύ τα πινέλα της Inglot.

Eπίλεξε παλέτες σκιών

Πες «ναι» στις παλέτες που σου δίνουν άπειρες επιλογές για να αναδείξεις τη φωτεινότητα και τη φρεσκάδα των ματιών σου. Διάλεξε μεταλλικές, ματ ή και σε συνδυασμό (που προσωπικά τις προτιμώ). Ιδανικά, κάνε το περίγραμμα των ματιών σου με την πιο σκούρα απόχρωση της παλέτας στη χρωματική οικογένεια που θα επιλέξεις να «παίξεις». Φώτισε το κόκκαλο των φρυδιών σου με την πιο ανοιχτή απόχρωση και τόνισε το κινητό σου βλέφαρο μ’ αυτό το χρώμα που θες και να πρωταγωνιστεί. Είναι πολλές οι αγαπημένες μου παλέτες, αλλά μία έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιιά μου κι είναι η παλέτα White Peach Eye Shadow Palette της υπέροχης Too Faced (που βρίσκεις αποκλειστικά στα Sephora). 

 

Τόνισε το σχήμα των ματιών σου

Υπάρχουν πολλά μικρά τρικ για να μπορείς να δίνεις έμφαση στα μάτια σου, όποιο κι αν είναι το σχήμα τους.

Αν έχεις μικρά μάτια, κάνε τα να δείχνουν μεγαλύτερα χρησιμοποιώντας ανοιχτόχρωμες σκιές. Αν σ’ αρέσει να χρησιμοποιείς μολύβι ή αιλάινερ, πέρασε μόνο το επάνο βλέφαρο. Κι άλλο ένα μικρό μυστικό για σένα είναι να απλώνεις τη μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες και μόνο στο κέντρο των κάτων.

Αν έχεις μάτια με κοντινή απόσταση μεταξύ τους, πρόσθεσε σκιά και μολύβι στις εξωτερικές γωνίες των ματιών, προκειμένου να τραβάς την προσοχή προς τα έξω.

Αν έχεις σκιστά ή πιο επίπεδα μάτια, όπως π.χ των Ασιατών, δώσε βάθος σ’ αυτά, περνώντας μια ανοιχτόχρωμη σκιά σε όλο το βλέφαρο και μια πιο σκούρα λίγο πιο πάνω από τη γραμμή των βλεφαρίδων σου.

 

Κάνε λεπτή γραμμή με το eyeliner

Όταν έχεις το τέλειο αιλάινερ στα χέρια σου τίποτα δεν είναι δύσκολη. Ακόμη κι η πιο λεπτή γραμμή γίνεται στο πι και φι. Δοκίμασε μόνο να την κάνεις πολύ κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων. Προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις το αιλάινερ Instroke με το πινέλο Inkstroke Eyeliner Brush της Shiseido.

 

Πέρασε μια πλούσια στρώση από μάσκαρα

Δεν υπάρχουν μαθήματα για τέλεις, γυριστές βλεφαρίδες, μόνο αρκετή εξάσκηση μπορείς να κάνεις, προκειμένου να δεις και τι σου ταιριάζει, όγκος ή μήκος; Όπως και να’χει όμως, για να δείχνουν οι βλεφαρίδες σου πιο πυκνές δοκίμασε να περάσεις αρχικά βάση (κυκλοφορούν αρκετές στην αγορά) ή υιοθέτησε με προσοχή πάντα, το ψαλιδάκι για βλεφαρίδες. Το πιέζεις μία φορά στις ρίζες κι είσαι έτοιμη. Τέλος, το μυστικό για να πετύχεις την κάθε βλεφαρίδα είναι να λυγίζεις το βουρτσάκι της μάσκαρα, ώστε να σχηματίζει γωνία 90 μοιρών. Μια μάσκαρα που αγαπώ τελευταία είναι η Τotal Tempation της Maybelline New York.

εις το επανιδείν (πάντα με χαμόγελο)