BEAUTY TIPS

6 beauty μαθήματα από την Meghan Markle

Το όνομά της συζητήθηκε όσο κανένα άλλο αυτή την εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Harry. Η Meghan Markle είναι μία γυναίκα, που αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα συνεχίσει να μας απασχολεί στο εξής ως μέλος της βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας.

Μετά τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες, το μονόπετρο, το outfit  ακόμη και το μανικιούρ που επέλεξε την ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης, κάναμε μία δεύτερη, βαθύτερη ανάγνωση στη ζωή, το στιλ αλλά και τη beauty ρουτίνα της. Στεκόμαστε, λοιπόν, στο τελευταίο (aka beauty ρουτίνα της) και σου μεταφέρουμε 6 μαθήματα ομορφιάς που έχουμε πάρει από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της.

Αγαπά το μίνιμαλ μακιγιάζ, το beautyblender -αντί του πινέλου-  και τις φακίδες της

Photo by Charles Sykes/Invision/AP

Από τις casual έως και τις πιο επίσημες εμφανίσεις της, η Meghan έχει αποδείξει πως το “βαρύ” μακιγιάζ απουσιάζει από την  beauty ρουτίνα της. Αποφεύγει να φοράει καθημερινά foundation στο πρόσωπό της, εφαρμόζοντάς το μόνο στα σημεία- ατέλειες που θέλει να καλύψει, απλώνοντάς το με το beautyblender. “Ποτέ δεν θέλησα να καλύψω τις φακίδες μου, γι αυτό έβαζα foundation σε μερικά σημεία και όχι σε όλο μου το πρόσωπο” έχει δηλώσει  σε παλαιότερη συνέντευξή της”.

Προσέχει την επιδερμίδα της

Κι απ’ ό,τι καταλαβαίνεις πίσω από ένα μίνιμαλ μακιγιάζ “κρύβεται” η σωστή περιποίηση και φροντίδα της επιδερμίδας. Η Meghan φαίνεται να γνωρίζει τις ανάγκες του δέρματός της και να της “ικανοποιεί” – αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα- με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για εκείνη. Καθαρισμός, ενυδάτωση και τόνωση είναι  μόνο μερικά από τα “κλειδιά” της λαμπερής επιδερμίδας της.

Έχει “ανακαλύψει” το μυστικό- aka hair flip-  για να δίνει όγκο στα μαλλιά της

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Όπου hair flip σημείωσε να κάνεις τη χωρίστρα σου από την αντίθετη πλευρά (απ’αυτή που την κάνεις συνήθως) , αλλάζοντας στην ουσία τη φορά που “πέφτουν” χαλαρά τα μαλλιά σου στους ώμους.  Αυτό που κάνει η  πρωταγωνίστρια του Suits, λοιπόν, δεν είναι άλλο παρά να αλλάζει τη συνηθισμένη πλευρά της χωρίστρας της κάθε φορά που αισθάνεται πως τα μαλλιά  της “βαραίνουν” και θέλει να τους δώσει extra όγκο, ψεκάζοντας παράλληλα λίγο με τη λακ.

Το tip της για φωτεινό βλέμμα

Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

Μαύροι κύκλοι, πρήξιμο και σακούλες κάτω από τα μάτια. Δεν είμαστε οι μόνες. Η Meghan είναι μία γυναίκα που αντιμετωπίζει τα ίδια beauty προβήματα με πολλές από εμάς και έχει βρει τον δικό της τρόπο να τα “εξουδετερώνει”. Το tip της λοιπόν, για ανοιχτό, ξεκούραστο και φωτεινό βλέμμα- ακόμη κι όταν είναι σε γύρισμα 3 ώρα το χάραμα- ακούει στο όνομα highlighter! Στην  πραγματικότητα, αυτό που κάνει είναι να απλώνει ταμποναριστά μία μικρή ποσότητα highlighter/ illuminator στις εσωτερικές γωνίες των ματιών της.

Κάνει ασκήσεις για το πρόσωπο

Μπορεί να σου ακούγεται στο πρώτο άκουσμα περίεργο, όμως  οι ασκήσεις προσώπου (facial excercises) είναι μέσα στην καθημερινότητα της Meghan. “Κάνω ασκήσεις για το πρόσωπο με μία εκ των αγαπημένων μου αισθητικών, Nicola Joss, σμιλεύοντας στην ουσία το πρόσωπό μου από μέσα προς τα έξω”.

Το πιο ισχυρό όπλο της: Το χαμόγελο

AP Photo/Matt Dunham

Αγαπάει τον χρόνο, το πέρασμά του και δε διστάζει να χαμογελά αδιαφορώντας για τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές έκφρασης. Εξάλλου, όπως έχει πει η ίδια, “η κάθε γυναίκα μοιάζει ομορφότερη όταν χαμογελάει” κι εμείς συμφωνούμε απολύτως.

 

Κεντρική φωτογραφία:Photo by Donald Traill/Invision/AP