BEAUTY TIPS

5 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από το νεσεσέρ σου

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσα από τα καλλυντικά που έχεις στο νεσεσέρ σου είναι πραγματικά χρήσιμα ή ασφαλή προς χρήση; Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι και το δικό σου νεσεσέρ είναι ασφυκτικά γεμάτο με καλλυντικά που δεν θες να πετάξεις για κάποιο λόγο. Προφανώς χρησιμοποιείς λιγότερα από τα μισά, ενώ τα υπόλοιπα απλά πιάνουν χώρο. Μήπως ήρθε η ώρα όμως να πετάξεις ότι είναι περιττό. Αφού καλοκαίρι έρχεται όλο και κάποιες αγορές θα γίνουν και πρέπει να βρουν κι αυτές τη θέση τους.

Πώς όμως να κάνεις το ξεκαθάρισμα; Τι μπορεί να σου φανεί χρήσιμο και τι πραγματικά δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ποτέ ξανά; Μάθε εδώ τι πρέπει να πετάξει και πώς να το κρίνεις, άνοιξε το νεσεσέρ σου και πιάσε δουλειά.

1. Ληγμένα και σπασμένα καλλυντικά πρέπει να είναι εκτός. Έλεγξε τον αριθμό που αναγράφεται στο σηματάκι που μοιάζει με ανοιχτό βαζάκι κρέμας και βρίσκεται συνήθως στο πίσω ή το κάτω μέρος της συσκευασίας και δείχνει τη διάρκεια ζωής του και αν έχει περάσει πέτα το. Επίσης όλες αυτές οι σκιές, οι πούδρες και τα ρουζ που έχουν σπάσει μάλλον δεν έχει νόημα να τα κρατάς. Αν είχες σκοπό να τα φτιάξεις θα το είχες ήδη κάνει.

2. Είναι πιθανό να υπάρχουν καλλυντικά στο νεσεσέρ σου που δεν έχεις χρησιμοποιήσει τον τελευταίο χρόνο. Επομένως μάλλον δεν είναι και πολύ χρήσιμα.

3. Δεν ξέρεις πώς, αλλά αποφάσισες ότι χρειάζεσαι ένα κοραλλί κραγιόν, παρά το γεγονός ότι δεν σου πάει και δεν θα το φορέσεις ποτέ. Φυσικά δεν το χρειάζεσαι, οπότε πέταξέ το. Κάνε το ίδιο με όλες εκείνες τις αποχρώσεις που δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσεις.

4. Δειγματάκια και σχεδόν τελειωμένα καλλυντικά που για κάποιο λόγο πιστεύεις ότι θα σου φανούν χρήσιμα δεν έχουν καμία θέση στο νεσεσέρ σου, αφού πιάνουν μόνο χώρο.

5. Τα πινέλα χρησιμοποιείς σπάνια έως καθόλου δεν είναι ανάγκη να τα κρατάς. Αν θες απολύμανέ τα και χάρισέ τα σε κάποια που θα της φανούν πιο χρήσιμα.

Μπορεί να μην σου είναι πολύ εύκολο να αρχίσεις να πετάς, αλλά αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τη λίστα και την τηρήσεις πιστά θα διευκολύνει τη διαδικασία.