ΑΡΩΜΑ

Η λίστα με τα τέλεια αρώματα για την ημέρα του γάμου σου

Τα ξενόφερτα έθιμα του γάμου συμβουλεύουν να φοράς κάτι παλιό, κάτι καινούργιο, κάτι δανεικό και κάτι μπλε. Έτσι μιας κι έχουμε μπει στην άνοιξη και ξεκινάμε το μέτρημα για το καλοκαίρι συγκεντρώσαμε εδώ τα πιο αγαπημένα, παλιά και νέα, υπερδροσερά (μπλε) αρώματα, κατάλληλα για την περίσταση. Αν θες μπορείς να το δανειστείς κι από φίλη.

Το άρωμα που θα επιλέξεις γι αυτή τη μέρα θα συνοδεύει για πάντα τη ζωή σου. Προσωπικά, δεν πίστεψα ποτέ και δεν υποστήριξα τις συμβουλές που θέλουν τους γάμους, τις νύφες κι αυτές τις τόσο ιδιαίτερες μέρες να χαρακτηρίζονται από εσάνς λουλουδιών και ρομάντζο. Νομίζω ότι το σημαντικότερο όλων είναι να επιλέξεις ένα άρωμα, που είτε περιέχει λευκά άνθη, είτε εσπεριδοειδή ή μπαχάρια και ξύλα να σου ταιριάζει, να σου είναι κάπως οικείο και πάνω απ’ όλα να είναι ανάλαφρο. Οπότε βασιζόμενη σ’ όλα αυτά, αλλά και λόγω εποχής ετοίμασα μια λίστα με πολύ αγαπημένα αρώματα, που αφήνουν μια αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας, ενώ στη συσκευασία τους έχουν κάτι μπλε.

Dolce & Gabbana, Light Blue: Αll classic -παλιά- αγάπη, που ασκεί μια ακαταμάχητη έλξη δροσιάς χάρη στην υπέροχη σύνθεσή του από αναζωογονητικά εσπεριδοειδή Σικελίας και λευκό τριαντάφυλλο. Μια ευωδιά που παραπέμπει στις λαμπερές καλοκαιρινές ημέρες, τις οποίες ακολουθούν υποβλητικές βραδιές από ζεστά κορμιά, που αποπνέουν πάθος.

 

Marc Jacobs, Daisy Dream: Ένα υπερτέλεια γλυκό άρωμα, που αναμειγνύει καρύδα με γιασεμί και βατόμουρο με αχλάδι. Μια πολύ ιδιαίτερη εσάνς.

Aerin, Beauty Mediterranean Honeysuckle: Το αγιόκλημα, το περγαμόντο και η γαρδένια συνθέτουν την πιο αναπάντεχη εμπειρία όσφρησης. Εκφράζει σίγουρα το σύγχρονο ρομαντισμό.

Tom Ford, Private Blend Mandarino Di Amalfi: Ο ευφάνταστος δημιουργός του το χει φανταστεί να αιχμαλωτίζει την ηρεμία των λευκών βιλών που σηματοδοτούν τους λόφους του Αmalfi. Τα υπέροχα εσπεριδοειδή του λέγεται ότι ταιριάζουν στο σούρουπο, ενώ αφήνει μια μαγεία από νυχτολούλουδα και μέντα. Εκπληκτικό άρωμα, που μπορείς να μοιραστείς με τον καλό σου.

Prada, Candy Sugar Pop: Αν σ’ αρέσουν τα πολύ γλυκά αρώματα θα ενθουσιαστείς μ’ αυτό. Η καραμέλα και η ζάχαρη μπλέκονται μοναδικά για να αφήσουν μια συναρπαστική ευχαρίστηση στο πέρασμά σου.

πι.ες: Σ’ αυτό το μικρό αφιέρωμα με τα τέλεια αρώματα για την ημέρα του γάμου σου δεν μπορεί να λείπει η πιο εκπληκτική εσάνς όλων, που λίγα χρόνια πριν είχα επιλέξει στο δικό μου γάμο. Είναι το Coco Mademoiselle της Chanel. Κι είναι το ωραιότερο άρωμα, που περικλείει τα πάντα. Ένα άρωμα ύμνος στη θηλυκότητα που αναδεικνύει πάντα μια εξαιρετική φωτεινότητα και γοητεία.

Σήμερα, εσύ μπορείς να δοκιμάσεις και το νέο φανταστικό Coco Mademoiselle Intense, που είναι η συναρπαστική συνέχεια του κλασικού αγαπημένου μου και συνδυάζει υπέροχα το κίτρο, το τριαντάφυλλο και το γιασεμί με το πατσουλί, τους καρπούς Tonka και τη βανίλια Μαδαγασκάρης.