MEGHAN MARKLE

Meghan Markle: Θα σπάσει το πρωτόκολλο ή θα ακολουθήσει τα βήματα της Diana;

Chris Jackson/Pool Photo via AP

Οι μέρες κυλούν και οι προετοιμασίες στο παλάτι κορυφώνονται ενόψει του επικείμενου βασιλικού γάμου αυτό το Σάββατο, στο Παρεκκλήσι του St. George στο Κάστρο του Windsor. Κι όπως καταλαβαίνεις εκτός από το νυφικό look της Meghan Markle, τους 200 καλεσμένους, το σκηνικό  και την τελετή που θα μεταδοθεί live, τα στοιχήματα για το αν η μέλλουσα Δούκισσα του Sussex θα ακολουθήσει τις  παραδόσεις- βασιλικό πρωτόκολλο- ή θα πάει για άλλη μία φορά κόντρα δίνουν και παίρνουν. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνει το άρωμα που θα επιλέξει τελικά να φορέσει στη γαμήλια τελετή.

 

Η παράδοση

Δεν είναι κρυφό πως η πριγκίπισσα Diana ήταν πιστή θαυμάστρια των πιο εκλεπτυσμένων αρωμάτων του οίκου Penhaligon’s και πιο συγκεκριμένα του θρυλικού αρώματος Bluebell. Αποτίoντας φόρο τιμής προς εκείνη, η Δούκισσα του Cambridge, Kate Middleton, το 2011 αποφάσισε να διαλέξει ειδικά για την ημέρα του γάμου της, το ίδιο άρωμα από τον αγαπημένο αρωματικό οίκο του Παλατιού, το Bluebell, το οποίο συνδυάζει νότες από εσπεριδοειδή, τριαντάφυλλο, γιασεμί και κανέλα. 

A post shared by Can's (@cancanak) on

 

Η σχέση βέβαια του αρωματικού οίκου με τη βασιλική οικογένεια δεν ξεκίνησε την εποχή της Diana, αλλά  περίπου πριν 146 χρόνια, όταν ο μπαρμπέρης William Henry Penhaligon άφησε πίσω του τη θάλασσα Cornish, πήρε ένα τραίνο και σύντομα η πινακίδα με το όνομα του στόλιζε το νέο του μπαρμπέρικο στο δρόμο Jermyn του Λονδίνου. Κάπως έτσι, το 1870 έγινε ο βασιλικός κουρέας και αρωματοποιός της βασίλισσας Victoria και δημιούργησε τον ομώνυμο οίκο που βασίστηκε στην αγγλική ιδέα ενός παραδοσιακού οίκου με άρωμα κληρονομιάς και προσήλωση στη δημιουργία αρωματικών ιστοριών. Δεν είναι τυχαίο πως ο οίκος ακόμη και σήμερα κατέχει δύο Royal Warrants of Appointment, μία τιμή που απονέμεται σε εταιρείες που έχουν προμηθεύσει τη βασιλική οικογένεια με αγαθά ή υπηρεσίες για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Η νέα άφιξη

Πριν λίγο καιρό ο οίκος παρουσίασε το νέο άρωμα, Elisabethan Rose. Ένα άρωμα που ταιριάζει σε μία βασίλισσα όπως την Ελισάβετ ή μία Δούκισσα όπως η Meghan.

 

Πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο- επιβλητικό και βασιλικό  άρωμα  με χαρακτήρα όπου το βετιβέρ, το musk και το ξύλο βρίσκονται στη βάση αποδεικνύοντας πως η δύναμη αλλά και η απαλότητα μπορούν να συνυπάρξουν χαρίζοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, ο κόκκινος κρίνος ξεδιπλώνει το απαλό άρωμά του και το absolute του τριαντάφυλλου μυρίζει σαν τον Παράδεισο. Κανέλα και έλαιο αμυγδάλου αποτελούν τις νότες κορυφής, ενώ το φύλλο φουντουκιού καλεί την ύπαιθρο με μια δόση φρεσκάδας όπως ο αέρας που φέρνει κάποιος μαζί του όταν έχει περπατήσει σε έναν κήπο γεμάτο τριαντάφυλλα μετά από τη βροχή.

Και έρχομαι να σε ρωτήσω. Λες η Meghan να σπάσει το πρώτοκολλο ή να ακολουθήσει την παράδοση επιλέγοντας άρωμα  του οίκου Penhaligon’s;

Πάντως το νέο άρωμα θα το βρεις στα καταστήματα Attica και στο atticabeauty.gr

Κεντρική Φωτογραφία: Chris Jackson/Pool Photo via AP