BEAUTY

6 απίθανες χρήσεις του μανό και μία που ήξερες

Αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια, σήμερα θα σου εκμυστηρευτώ έναν προβληματισμό μου στον οποίο βρήκα λύσεις. Επτά στον αριθμό. Ας γίνω πιο συγκεκριμένη.

Όλες έχουμε ένα συρτάρι γεμάτο βερνίκια νυχιών τα οποία ελάχιστα χρησιμοποιούμε. Λίγο η πολυκαιρία που τα χαλάει, λίγο το ότι τα χρώματά τους είναι πλέον ντεμοντέ, είναι οι δύο βασικοί λόγοι που παρατάμε τα μανό μας σε μια άκρη και κάθε φορά που καθαρίζουμε “κλαίμε” τα λεφτά που έχουμε δώσει σε αυτά. Το ίδιο και εγώ μέχρι που σκέφτηκα ότι αφού δε θέλω πια να τα απλώνω στα νύχια μου, πρέπει να βρω άλλες λύσεις. Και βρήκα.

1. Σώσε το καλτσόν σου

Το πιο γνωστό τρικ που το ξέρουμε από τις γιαγιάδες μας είναι να “σώσουμε” το σκισμένο καλτσόν. Μόλις δει ότι έχει φύγει κάποιος “πόντος” αμέσως βάλε διάφανο μανό στο σημείο ώστε να σταματήσει να ανοίγει. Την ίδια δουλειά κάνει και λακ μαλλιών.

2. Η λύση στο ράψιμο

Ένας από τους λόγους που μισείς το ράψιμο είναι επειδή κάνεις πολλή ώρα να περάσεις την κλωστή μέσα από τη βελόνα. Όσο πιο μικρή είναι η βελόνα τόσο περισσότερο δυσκολεύεσαι να βρεις την οπή. Τέλος, το μαρτύριο καθώς μπορείς να βάλεις ελάχιστη ποσότητα στη μία άκρη και να την περάσεις!

3. Τέλος στα χαλασμένα κοσμήματα

Τα κοσμήματα πάνω στα ρούχα έχουν την κακιά συνήθεια να ξεβάφουν πάνω μας αλλά και να φεύγει το χρώμα τους κατά το πέρασμα των ετών. Για να τα “σώσεις” πέρασε από πάνω τους διάφανο βερνίκι νυχιών.

4. Ξεχώρισε τα κλειδιά σου

Όσο περισσότερα κλειδιά έχεις, τόσο μεγαλύτερο πονοκέφαλο αποτελούν. Βάψε τις κεφαλές τους με διαφορετικά χρώματα μανό ώστε να τα ξεχωρίζεις και να μην κάθεσαι μέσα στη νύχτα να βρεις το κατάλληλο κλειδί.

5. Σφίξε τις βίδες

Όσο σφιχτά και να έχεις τοποθετήσει τις βίδες κάποια στιγμή χαλαρώνουν. Τι να κάνεις για αυτό; Πέρασε την άκρη τους με μανό και αφού τις τοποθετήσεις ξαναπέρασε από πάνω βερνίκι νυχιών. Έτοιμο!

6. Η λύση για τις ξύλινες κρεμάστρες

Ωραία τα ξύλινα αντικείμενα αλλά αν έχουμε να κάνουμε με ρούχα, τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό αν έχουν κάποια εξογκώματα. Για να αποφύγεις την καταστροφή των ρούχων σου, τοποθέτησε μανό στα σημεία που έχουν πρόβλημα και λύθηκε το πρόβλημα.

7. Μαλακώνει τον πόνο από το τσίμπημα

Πολλοί υποστηρίζουν πως το μανό πάνω από το σημείο που σε έχουν τσιμπήσει μπορεί να μειώσει τον πόνο.