BEAUTY

5 “αηδιαστικά” beauty tricks και γιατί λειτουργούν

Θα έχεις ακούσει κάτι γιατροσόφια της γιαγιάς για τις ρυτίδες ή για να φύγουν οι μάυροι κύκλοι. Επίσης κατά καιρούς σου έχουμε πει κι εμείς διάφορα tricks για το λεμόνι και τη βαζελίνη και πώς μπορούν να σου φανούν χρήσιμα πέρα από τους προφανείς τρόπους.

Υπάρχουν λοιπόν πολλές περίεργες και λίγο αηδιαστικές καμια φορά συνταγές, που όμως θα σε κάνουν να δείχνεις πιο όμορφη. Αν φυσικά τις τολμήσεις. Πάντως οι ειδικοί θα σου πουν γιατί σε βοηθούν και θα έχεις πλέον και το ”ok” της επιστήμης για να προχωρήσεις σε αυτά τα… ιδιαίτερα εγχειρήματα.

Μάσκα από γιαούρτι

 

Αν εμφανίστηκε ένα τεράστιο σπυράκι και σου έχει τελειώσει η θαυματουργή μάσκα προσώπου που ηρεμούσε το δέρμα σου, μην ανησυχείς. Απλά άνοιξε το ψυγείο (ελπίζω πως δεν έχεις δυσανεξία στα γαλακτοκομικά), και άρπαξε ένα γιαούρτι. Αυτός είναι ο DIY τρόπος να ηρεμήσεις τυχόν “φρέσκες” κοκκινίλες.

Συμφωνα με τους επιστήμονες, το ελληνικό γιαούρτι δρα ως ένα απαλό απολεπιστικό, γεγονός που οφείλεται στα επίπεδα του γαλακτικού οξέος. Αυτό το κάνει κατάλληλο ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Εxtra tip: Εξίσου τρομερή δουλειά κάνει και το αμυγδαλέλαιο αν το απλώσεις τοπικά πάνω στα σπυράκια σου με ένα βαμβάκι.

Μηλόξυδο σαν τονωτική λοσιόν

 

Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, κάθε φορά που πλένεις το πρόσωπό σου, εκτός από το ότι αφαιρείς τη σκόνη και τη λιπαρότητα, ελαττώνεις και το φυσικό όξινο φράγμα της επιδερμίδας σου. Όταν από το δέρμα έχει αφαιρεθεί η φυσική του οξύτητά, τότε αυτό αντιδρά, προκαλώντας όλα εκείνα τα σπυράκια και τις ξηροδερμίες που σε ενοχλούν.

Για να πάψει να συμβαίνει αυτό, κι επειδή τα toners που βρίσκεις στην αγορά βασίζονται κυρίως σε αλκοόλ το οποίο ξηραίνει ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα, έχουμε μια άλλη λύση για σένα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εφόσον το μηλόξυδο είναι όξινο, μπορεί να βοηθήσει να αποκατασταθεί η ισορροπία στο δέρμα, και με αυτόν τον τρόπο στην πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων.

Εxtra tip: Αραίωσέ το πριν το απλώσεις με βαμβάκι στο πρόσωπό σου. 3/1 πρέπει να είναι η αναλογία του ξιδιού προς το νερό. Εφάρμοσέ το σε φρεσκοπλυμένο πρόσωπο.

Βάλε κραγιόν για να εξαφανίσεις τους μάυρους κύκλους

 

Και όχι δεν εννοούμε να τονίσεις τα χείλη ώστε να μην κοιτάζει κανείς τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου. Η μωβ-γκρι απόχρωση που έχει η περιοχή κάτω από τα μάτια σου οφείλεται σε πολλούς παράγοντες (κληρονομικότητα, κούραση κλπ). Το concealer δύσκολα κρύβει εντελώς αυτή τη σκιά γύρω από την περιοχή αυτή.

Χρειάζεσαι κόκκινους ή πορτοκαλί τόνους, ώστε να ανεβάσεις τη “μαυρίλα” και να πετύχεις καλύτερο αποτέλεσμα με λιγότερο concealer. Σύμφωνα με τους αισθητικούς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κραγιόν σε ροδακινί αποχρώσεις, ταμποναριστά στην περιοχή κάτω από τα μάτια, ώστε να “σβήσεις” τους κύκλους. Στη συνέχεια βάλε foundation και έπειτα concealer για τέλειο αποτέλεσμα. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά πετυχαίνει.

Extra tip: Oι ροδακινί αποχρώσεις είναι ιδανικές για πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, ενώ το πορτοκαλοκόκκινο βοηθά τα πιο σταρένια και σκούρα δέρματα.

Μεταξένια μαλλιά με μαγιονέζα

 

Αν τα μαλλιά σου και κυρίως οι άκρες, είναι άτονα, θαμπά και ξηρά και δε θες να ξοδέψεις μια περιουσία για μια εξειδικευμένη θεραπεία, η λύση βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο ψυγείο σου.

Η μαγιονέζα δουλεύει σχεδόν το ίδιο, ορισμένες φορές ακόμα και καλύτερα, από τις μάσκες που πωλούνται στα καταστήματα καλλυντικών. Το λάδι που περιέχει η μαγιονέζα βοηθά στην ενυδάτωση  και την εξομάλυνση της τρίχας, ενώ η πρωτϊνη από τους κρόκους των αυγών, ενισχύει τα κατεστραμμένα μαλλιά, δίνοντάς τους έτσι μια πιο υγιή και λαμπερή όψη. Βγάλε τη μαγιονέζα από το ψυγείο, και μόλις πάψει να είναι “δροσερή” και έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, εφάρμοσέ τη στα μαλλιά σου, απόφυγε τις ρίζες είδικά αν έχεις λιπαρή τρίχα και άφησέ τη να δράσει για μισή ώρα.

Extra tip: Προτίμησε να την ξεπλύνεις με κρύο νερό.

Εξαφάνισε τα σπυράκια με κολλύριο ματιών

 

 Το Visine είναι ένα κολλύριο που βοηθά να μειωθεί η κοκκινίλα στα μάτια σου, όταν έχει κάτσει για παράδειγμα πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση. Την ίδια μαγική δράση της “εξαφάνισης” μπορεί να έχει και για τα σπυράκια σου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σταγόνες για τα μάτια συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή εφαρμογής, μειώνοντας έτσι την ερυθρότητα. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ξυπνήσεις με κάποιο ανεπιθύμητο σπυράκι, βάλε ταμποναριστά κολλύριο που μειώνει την ερυθρότητα στην περιοχή αυτή, ώστε να ηρεμίσεις την κοκκινίλα.

Πηγή: elitedaily.com