OPINIONS

Βλαντιμίρ Πούτιν: Γιατί τον θέλουν όλες οι γυναίκες;

Δε θέλω να μιλήσουμε για πολιτική. Θέλω να επισημανθεί το κενό στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου. Ούτε στον ΕΝΦΙΑ θέλω να γίνει αναφορά. Αυτό που με ταλανίζει είναι η απουσία ενός πολιτικού με τη λαιφσταλίστικη εμβέλεια του Βλαντιμίρ Πούτιν. Δε θέλω να μιλήσουμε για πολιτική. Το έχω κάνει ξεκάθαρο;

Ο Ρώσος πρόεδρος κάνει επίσκεψη στην Αθήνα με στόχο να γίνει η συνεργασία των δύο κρατών ακόμα πιο στενή. Μήπως θα έπρεπε να παραδώσει και ιδιαίτερα μαθήματα ρωμαλέας κορμοστασιάς και προώθησης εικόνας ανάλογης ποπ σταρ.

Κι αν για εμάς είδωλο είναι ο Σάκης, οι Ρώσοι (και κυρίως οι Ρωσίδες) έχουν τον Βλαντιμίρ. ”Οι Ρώσοι λατρεύουν τον Πούτιν γιατί ξέρει να χειρίζεται την προπαγάνδα. Αυτή η πρακτική έφτασε στο αποκορύφωμά της επί Πούτιν, όπως δεν το είχε καταφέρει ούτε ο Στάλιν” αναφέρει η ιστορικός Άκερμαν.

 

Κι αν αυτό σου κάνει απλό να σε ενημερώσω για το σύνθημα που φώναζαν οι οπαδοί του στις εκλογές του 2012. ”Αγαπάω τον Πούτιν περισσότερο από την ίδια τη ζωή μου”. Έχεις ακούσει κάτι ανάλογο επί ελληνικού εδάφους;

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η θέση του σε λίστες με τους πιο σέξι ηγέτες και τους πιο γυμνασμένους πολιτικούς του κόσμου. Το 2015 ήταν στην 32η θέση στη λίστα ”Hottest Heads of State”. Το Δεκέμβριο του 2007 ανακηρύχθηκε “Πρόσωπο της Χρονιάς” από το περιοδικό Time.

 

Η εικόνα ενός ηγέτη-πολεμιστή, ενός αρχηγού Ηρακλή που αν του ”κουνηθείς” θα βγάλει το ρόπαλο και θα σε αντιμετωπίσει σαν το λιοντάρι της Νεμέας, ενισχύεται διαρκώς και με κάθε πιθανή μέθοδο.

Ημίγυμνες φωτογραφίες πάνω σε άλογα, ψάρεμα με τα χέρια, κατάδυση με υποβρύχιο στη λίμνη Βαϊκάλη, πιλοτάρισμα μαχητικών, πιλοτάρισμα Φόρμουλας 1, κυνήγι φάλαινας με τόξο είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο του.

 

”Στην κουλτούρα των Ρώσων υπάρχει η εικόνα του σκληρού και αυταρχικού ηγέτη και ο Πούτιν έχει το ιδανικό προφίλ γι’αυτό” σχολιάζει η Εκατερίνα Αγαφόνοβα, ρωσίδα δημοσιογράφος στην ΗuffingtonPost.

Έχει ασχοληθεί με το sambo, μια μορφή πάλης της οποίας τα αρχικά σημαίνουν ”αυτοάμυνα χωρίς όπλα”. Λατρεύει το τζούντο το οποίο ξεκίνησε στα 14. Στα 18 του ήτα ήδη κάτοχος μαύρης ζώνης. Όπως ο ίδιος έχει πει: ”Πιστεύω ότι υπάρχουν σε αυτό πολλά περισσότερα από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο σπορ. Είναι μια φιλοσοφία κατά κάποιο τρόπο, μια φιλοσοφία που σου μαθαίνει να σέβεσαι”.

Οι γυναίκες είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του. Παντρεμένος για 30 χρόνια με την Λιουντμίλα Πούτινα και έχει αποκτήσει δύο κόρες, τη Μαρία (1985) και την Κατερίνα (1986). Ο χωρισμός του ζευγαριού έγινε με έναν μάλλον ιδιαίτερα σκηνοθετημένο τρόπο.

 

 

Το καλοκαίρι του 2013 έξω από το Γκραν Κρέμλιν Πάλας ρωτήθηκε από δημοσιογράφο: ”Γιατί σας βλέπουμε τόσο σπάνια μαζί;”. ”Γιατί ζούμε πια χωριστές ζωές” ήταν η απάντηση και η συνέχειά της η εξής: ”Αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε διαζύγιο”.

 

Οι φήμες ήθελαν τρίτο πρόσωπο να έχει μπει ανάμεσά τους. Φυσικά και επίσημη τοποθέτηση δεν υπήρξε ποτέ. Τα δεδομένα βέβαια αποδεικνύουν πως στη ζωή του Πούτιν έχει μπει για τα καλά μία άλλη γυναίκα. Η Ολυμπιονίκης Αλίνα Καμπάεβα είναι η γυναίκα που ερωτεύτηκε σφόδρα.

Η αποκάλυψη για τη σχέση του με την Καμπάεβα έγινε από την εφημερίδα Moskovsky Korrespondent το 2008 η οποία και έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες. Εκείνη σε συνέντευξή της έχει δηλώσει πως βρήκε τον άντρα που θέλει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά.

 

 

Ο έρωτας, ο βήχας και οι κοιλιακοί δεν κρύβονται. Ρωτήστε και τον Βλαντιμίρ.