ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

#OneLoveManchester: Στη συναυλία για τα θύματα του Manchester ήταν όλοι εκεί

Στις 22 Μαϊου κι ενώ η συναυλία της Ariana Grande έφτανε προς το τέλος στο Manchester Arena ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε, σκορπώντας το θάνατο σε 22 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Θλίψη, πόνος, ανασφάλεια, ήταν μερικά μόνο από τα συναισθήματα που κατέκλυσαν τους επιζήσαντες μάρτυρες, τις οικογένειες των θυμάτων, την ίδια την Ariana Grande αλλά και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα για το πώς σε μια στιγμή και ενώ απλώς διασκέδαζαν, έχασαν τη ζωή τους στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά.

Μόλις προχθές το βράδυ ακόμα μία τρομοκρατική επίθεση συγκλόνισε τη Μεγάλη Βρετανία και μάλιστα την πρωτεύουσά της, όταν φορτηγό έπεσε σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και στη συνέχεια οι δράστες μαχαίρωσαν πολίτες στην αγορά Borrow Market του Τάμεση, σκοτώνοντας συνολικά 7 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 48, κάποιους σοβαρά.

Σε αυτή τη συγκυρία και με τη σκέψη να μην κυριευθεί ο κόσμος από το μίσος και το φόβο, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ συναυλία ενίσχυσης για τα θύματα του Manchester με τη συμμετοχή μιας πλειάδας καλλιτεχνών, εκτός της Ariana Grande και πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που βρέθηκαν στο στάδιο κρίκετ του Old Trafford για να τραγουδήσουν και να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή αγάπης.

Robbie Williams με τους Take That και solo, Justin Bieber, Miley Cyrus, Pharrell Williams, Black Eyed Peas, Coldplay ήταν μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που βρέθηκαν επί σκηνής για να δώσουν το παρών και να περάσουν το μήνυμα με τη μουσική τους ότι η αγάπη θα νικήσει και θα νικάει πάντα.

Η συναυλία ξεκίνησε με τους Black Eyed Peas και την Ariana Grande να ερμηνεύουν μαζί το κομμάτι “Where is the Love?” της μπάντας ενώ έκλεισε με την Ariana Grande στη σκηνή να ερμηνεύει το τραγούδι “Somewhere over the rainbow” και το πλήθος να τηρεί απόλυτη σιγή, συναισθηματικά φορτισμένο.

Αυτά είναι μερικά στιγμιότυπα από την υπέροχη βραδιά:

Black Eyed Peas & Ariana Grande στην έναρξη:

Dave Hogan via AP

Ο Justin Bieber με την κιθάρα του:

Dave Hogan via AP

 

Η Miley Cyrus αγκαλιά με την Ariana Grande:

Dave Hogan via AP

Οι Coldplay πήραν “φωτιά”:

Dave Hogan via AP

Ο Liam Gallagher των Oasis:

Dave Hogan via AP

Η Katy Perry στα λευκά:

Dave Hogan via AP

Ο Pharrell Williams:

Dave Hogan via AP

Ο Robbie Williams, στη solo εμφάνιση επί σκηνής:

Dave Hogan via AP

Το μήνυμα της Ariana Grande από τη σκηνή του Old Trafford:

 

Και η λήξη της συναυλίας με το “Somewhere over the Rainbow”:

Κεντρική Φωτογραφία: Dave Hogan via AP