ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Xρυσή Ολυμπιονίκης Tatiana Gutsu καταγγέλλει τον βιασμό της από τον Vitaliy Scherbo στα 15 της

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης του 1992, Tatiana Gutsu, αποκάλυψε πως έπεσε θύμα βιαμού σε ηλικία 15 ετών. Ο άντρας που καταγγέλει είναι ο αθλητής Vitaliy Scherbo. Στην ενόργανη γυμναστική, ο Λευκορώσος έχει κερδίσει δέκα χρυσά μετάλλια, 4 από αυτά σε μία ημέρα. Η Gutsu περίμενε 27 χρόνια για να βρει το κουράγιο και να μιλήσει δημόσια για όσα της συνέβησαν το 1991.

AP Photo/Santiago Lyon

Το σκάνδαλο Weinstein φαίνεται πως ανοίγει γυναικεία στόματα που δε διστάζουν να καταγγείλουν (έστω και ετεροχρονισμένα) τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν. Η αποκάλυψη της Gutsu έρχεται μία ημέρα μετά την καταγγελία της Bjork για τον Δανό σκηνοθέτη Lars Von Trier.

Όσα έγραψε στo Facebook

 

”Αυτή είμαι εγώ να στέκομαι γενναία μετά από 27 χρόνια. Tatyana Toropova, που πίστευα ότι είσαι φίλη μου και συναθλήτριά μου στην Εθνική ομάδα τη Σοβιετικής Ένωσης σε ευχαριστώ που δεν ήσουν γενναία για μένα όταν σε χρειάστηκα περισσότερο από ποτέ, να είσαι πλάι μου και να πολεμήσουμε για τα δικαιώματα των γυναικών σε μια τόσο φρικιαστική κατάσταση. Όχι σημαίνει όχι. Εσείς που ήσασταν εκεί, ακούσατε τα πάντα αλλά δε σταθήκατε ποτέ στο πλάι μου για να με προστατεύσετε. Rustam Sharipov σε ευχαριστώ που ήσουν καλός για τον φίλο σου αλλά όχι για να με προστατεύσεις ως μικρό κορίτσι μόλις 15 ετών. Αυτός με βίασε στην Στουγγκάρδη της Γερμανίας το 1991. Vitaliy Scherbo. Είσαι ένα τέρας που με κράτησες στη δική μου φυλακή, να φοβάμαι όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρω ότι θα προσπαθήσεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Αλλά οι λεπτομέρειες μου είναι πιο δυνατές από τις δικές σου λέξεις. Είμαι πιο δυνατή από ποτέ. Δε μπορείς να με λυγίσεις πια. Αυτή είναι η ιστορία μου. Επιβίωσα και θα υποστηρίξω οποιονδήποτε φοβάται να μιλήσει. Θα προσπαθήσω να κερδίσω την αυτοπεποίθησή μου για να βοηθήσω άλλους.”

 

Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Dieter Endlicher