ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίθεση σε συναυλία της Ariana Grande στο Manchester – Το μήνυμά της στο Twitter

Μια ακόμα τραγική στιγμή ήρθε να προστεθεί στη λίστα με τα γεγονότα που εύχεσαι να μην είχαν γίνει ποτέ και να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά. Λίγο μετά τη 1.00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) τα πρώτα tweets για δύο δυνατές εκρήξεις στο Manchester Arena, όπου έδινε συναυλία η Ariana Grande έκαναν την εμφάνισή τους.

”What the actual fuck”. Αυτή ήταν η αντίδρασή μου. Μούδιασμα και η ευχή να ήταν όλα false alarm. Τα βίντεο που είχαν αρχίσει ωστόσο να μοιράζονται οι παρευρισκόμενοι έδειχναν το πλήθος να βγαίνει ουρλιάζοντας προς την έξοδο ενώ κανείς ακόμα δεν ήξερε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Το twitter γέμισε με μαρτυρίες παιδιών που βρίσκονταν εκεί. Παιδιά που νωρίτερα ανέβαζαν χαρούμενα τις φωτογραφίες τους με τα εισιτήρια για τη συναυλία. Ανατριχίλα.

Η πρώτη ανακοίνωση της αστυνομίας κάνει αναφορά για 22 νεκρούς και 59 τραυματίες ενώ ανάμεσα στους νεκρούς λέγεται πως είναι και ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά καθώς ούτε αν έδρασε μόνος του ή αν ήταν οργανωμένη επίθεση. Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Έξω από το Manchester Arena, δύο σοκαρισμένα άτομα  μετά την επίθεση.

Peter Byrne/PA via AP

Θαυμάστρια της Ariana, απομακρύνεται από το χώρο της συναυλίας στην αγκαλιά δικού της ανθρώπου.

AP Photo/Rui Vieira

 

”Αυτό ήταν το πιο τραγικό περιστατικό που έχει γίνει στο Manchester και ευχόμαστε να μην το ζήσουμε ποτέ ξανά. Οικογένειες και αρκετοί νέοι άνθρωποι  ήρθαν να απολαύσουν μια συναυλία στο Manchester Arena και έχασαν τις ζωές τους. Οι σκέψεις μας είναι σε αυτά τα 22 θύματα, στους 59 ανθρώπους που τραυματίστηκαν και στους αγαπημένους τους” δήλωσε ο Ian Hopkins, διευθυντής της Αστυνομίας.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση η Ariana έγραψε στο twitter, ”Συντετριμμένη. Από τα βάθη της καρδιάς μου, λυπάμαι τόσο, μα τόσο πολύ. Δεν έχω λόγια”.

Γρήγορα αρκετοί συνάδελφοί της έστειλαν την αγάπη και τις ευχές τους στα θύματα και τις οικογένειές τους καταδικάζοντας την επίθεση, που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

Κεντρική φωτογραφία: Peter Byrne/PA via AP