BEAUTY TIPS

10 τροφές που μπορείς να βάλεις στα μαλλιά σου

Θέλεις να έχεις λαμπερά, γεμάτα υγεία, του ονείρου μαλλιά, αλλά δεν έχεις χρόνο ούτε να κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο, ούτε και χρήματα για να ξοδέψεις σε προϊόντα που υπόσχονται να κάνουν την κόμη σου καλύτερη και από της Jennifer Aniston. Σου βρήκαμε τα καλύτερα beauty tips για μαλλιά.

Για λάμψη πάρε αβοκάντο

Λιώσε ένα αβοκάντο από τη μέση των μαλλιών προς τις άκρες. Μετά από 20 λεπτά λούσου με σαμπουάν και conditioner όπως πάντα. Φόρα γυαλιά ηλίου γιατί θα τυφλωθείς από τη λάμψη. Άσχετο, αλλά μιας και το θυμηθήκαμε, το αβοκάντο λεπταίνει και τη μέση.

Για τις ταλαιπωρημένες άκρες βάλε λάδι καρύδας

 

Άσε τα ακριβά λάδια και ρίξε μερικές σταγόνες λάδι καρύδας στις άκρες των μαλλιών σου. Πες bye bye στη ψαλίδα.

Για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα προϊόντων πες ναι στο μηλόξιδο

Τα βλέπεις τα μαλλιά σου θαμπά από όλα αυτά τα προϊόντα styling που βάζεις; Η λύση είναι το μηλόξιδο. Λούσου με αυτό και δες τα μαλλιά σου να λάμπουν και να αποκτούν όγκο. Ξέπλυνε όμως καλά γιατί διαφορετικά θα μυρίζεις σαν σαλάτα.

Για εμπάργκο στη λιπαρότητα ρίξε καλαμποκάλευρο

Σου τελείωσε το dry shampoo; Αν έχεις λιπαρά μαλλιά τότε λίγο καλαμποκάλευρο στις ρίζες θα διώξουν το λάδι. Απλά τίναξε καλά ώστε να μην βγεις σαν κουραμπιές.

Για μαλλιά δυνατά σπάσε ένα αυγό

 

Χτύπα ένα αυγό και άπλωσέ το σε στεγνά μαλλιά. Τύλιξε με μία πετσέτα για 20 λεπτά και ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό (όχι ζεστό – γιατί δεν θες μια ομελέτα στο κεφάλι σου).

Για απαλά μαλλιά αγόρασε μαγιονέζα

Και αφού λουστείς κάνε μασάζ με αυτή. Μετά και για 20 λεπτά φόρεσε ένα σκουφάκι μπάνιου. Ξέπλυνε και δες πόσο απαλά είναι τώρα τα μαλλιά σου. Όχι δες.

Για να μπουστάρεις το ξανθό βάλε κέτσαπ

Αν τα μαλλιά σου πάνε να γίνουν πράσινα επειδή μπήκες σε πισίνα με χλώριο τότε κάνε μασάζ με λίγη κέτσαπ, άφησέ την για 20 λεπτά και ξέπλυνε με σαμπουάν για μωρά. Αυτό είναι επίσης και ένα καλό κόλπο για να μυρίζουν ωραία.

Για να μπουστάρεις το καστανό ρίξε τσάι

Θέλεις γοητευτικό καστανό; Βράσε μερικά φλιτζάνια Earl Grey, άφησε τα να κρυώσουν και λούσου με αυτά, αφού έχεις λουστεί με σαμπουάν.

Για να τα βοηθήσεις να μακρύνουν η λύση είναι το γιαούρτι

 

Κάνε μασάζ με λίγο γιαούρτι στο κρανίο σου, ώστε το γαλακτικό οξύ να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να βοηθήσει τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα. Ξέπλυνε μετά από 15 λεπτά. Για μακριά μαλλιά και λαμπερά μέσα σε δύο μήνες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Moroccan Argan Oil.

Για βαθιά ενυδάτωση β άλε μέλι και ελαιόλαδο

1/4 του φλιτζανιού μέλι με 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο είναι η καλύτερη μάσκα. Το μέλι ενυδατώνει ενώ το ελαιόλαδο χαρίζει λάμψη.